Директорка приватної перевізної фірми наполягає, що проїзд у чернівецьких маршрутках коштуватиме 10 гривень

Директорка приватної перевізної фірми наполягає, що проїзд у чернівецьких маршрутках коштуватиме 10 гривень

26.05.2020, 17:58

У Чернівцях відзавтра, 27 травня, дозволили відновити роботу маршрутних автобусів на спецперевезеннях.

Проте, перевізники кажуть, що розпочати роботу вже завтра не зможуть, повідомляє molbuk.ua

За словами директорки приватної перевізної фірми "Багіра" Павліни Храпчинскої, про відновлення роботи маршруток говорити ще зарано.

"Завтра ми точно не зможемо відновити рух маршруток. До того ж, перевезення пасажирів буде згідно із постановою Кабміну - кількість людей у громадському транспорті не має перевищувати кількості сидячих місць" - говорить Павліна Храпчинська.

Також Павліна Храпчинська додала, що проїзд у маршрутках буде коштувати 10 гривень.

Начальник транспортного відділу Ігор Кожуленко повідомив, що завтра відбудуться збори із перевізниками й на будь-які питання зможе відповісти завтра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях немає жодних обґрунтованих підстав підвищувати до 10 гривень тариф на перевезення маршрутками

Як повідомив вчора міський голова Олексій Каспрук у прямому ефірі в мережі Фейсбук, перевізники відмовляються возити чернівчан по 5 гривень, нібито після проведеного перерахунку, вартість перевезень в автобусах орієнтовно має становити 9-10 гривень. А тим же кому така ціна є зависокою, мер сказав, що ніхто їх не змушує користуватися маршрутками по 10 гривень і вони можуть добиратись самостійно, як це роблять вже третій місяць.

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Чернівецької міської ради під час обговорення питання запуску громадського транспорту з підняттям тарифу до 10 гривень, міський голова зазначив, що тариф зросте, якщо буде прийняте рішення «вами». Меру нагадали, що саме він очолює виконком, і до прийняття рішення він також має безпосереднє відношення. Зрештою саме міському голові це рішення виконкому підписувати.

 Під час розгляду питання міський голова Чернівців несподівано заявив, що має зустріч і залишив засідання виконкому. Тож виконком не дозволив розпочати спеціальні перевезення на всіх автобусних маршрутах у Чернівцях. 

За матеріалами molbuk.ua та https://promin.cv.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Закриємо очі" на виконання графіків руху маршрутками, - Каспрук

1