Дипломат Василь Філіпчук пропонує Чернівецькій обласній раді здійснити якісний історичний прорив до Європи (+ВІДЕО)

Дипломат Василь Філіпчук пропонує Чернівецькій обласній раді здійснити якісний історичний прорив до Європи (+ВІДЕО)

24.12.2014, 00:01

Василь Філіпчук пропонує Чернівецькій обласній раді закріпити якісно кращі умови співпраці через підписання Меморандуму або Угоди між МЦПД та Буковиною на 2015-2016  рр.

 В рамках проекту уряду Канади «Підвищення економічної спроможності сільських територій в контексті імплементації Угоди про Асоціацію України з ЄС (на прикладі Чернівецької області)», що здійснюватиметься Міжнародним центром перспективних досліджень, голова правління, дипломат Василь Філіпчук виступив на черговій сесії Чернівецької обласної ради.

Ним було проінформовано представницький орган Буковини про унікальні можливості для нашого краю за рахунок коштів Європейської комісії, Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), різноманітних фондів ООН, вирішити безліч нагальних питань соціально-економічного характеру області.

До прикладу можна привести Закарпатську область, історичну частину м. Львів, будівництво автодороги Чоп-Львів-Київ до Євро-2012,  де в рамках транскордонного співробітництва за рахунок коштів грантдодавців та дешевих європейських кредитів було здійснено величезні обсяги ремонтних робіт за міжнародними стандартами.

Доповідач відмітив, що на жаль, на сьогоднішній день, в рамках транскордонного співробітництва Україна-Молдова-Румунія по різноманітних програмах зі сторони України відсоток освоюваності міжнародних коштів дуже низький.

Саме тому, проект Канадського уряду і покликаний навчити зацікавлені сторони, у першу чергу органи місцевого самоврядування територіальних громад Чернівецької області правильно заповнювати аплікаційні формуляри, безпосередньо вміти розробляти проекти за вимогами міжнародних інституцій.

Виступ Василя Філіпчука викликав зацікавлений інтерес у депутатського корпусу представницького органу Буковини.

Добре розуміючи дану проблематику, головою Чернівецької обласної ради М. Гайничеру  було запропоновано провести у січні 2015 року у форматі круглого столу зустріч для зацікавлених сторін з метою підписання Меморандуму або Угоди про співпрацю між територіальними громадами Буковини та Міжнародним центром перспективних досліджень, адже в умовах бюджетного  безгрошів’я, це є чи не єдиний інструментарій та шлях винайти реальні можливості за рахунок міжнародних коштів реалізувати різноманітні програми по багатьох напрямках життєдіяльності Буковини.

Прес-служба Міжнародного центру перпективних досліджень (м.Київ)

1


КОМЕНТАРІ (3)

Можна, таким чином, розбудувати квітучий край, який приверне більше туристів, відповідно область добре зароблятиме, в розрізі децентралізації - це актуально!!!

avatar

Чернівчанин

23 грудня 2014 22:25

Казки "Діді Панаса" для обласних "діточок"!

avatar

Чернівчанин

24 грудня 2014 11:35

це не казки ,  це програма щоб стати депутатом обласної ради, бо щось до ВР не получилося . не дивлячись на шалені кошти що були потрачені на виборчу кампанію

avatar

чернівчанину

24 грудня 2014 13:34