Двадцять другий день, двадцять друга ніч спротиву

Двадцять другий день, двадцять друга ніч спротиву

13.12.2013, 12:42

На Євромайдані в Києві навіть уночі продовжується укріплення барикад та прибирання. Барикаду по вулиці Інститутській зміцнюють металевими "павуками" та дошками.На самій вулиці Інститутській стоять автобуси із солдатами внутрішніх військ та військові вантажівки які перекривають вулички, що ведуть до Маріїнського парку та Верховної ради, де відбувається мітинг і концерт "антимайданівців".О 2.00 годині до мітингувальників на антимайдан підійшла делегація з Майдану і вони разом заспівали Гімн України і побажали одне одному надобраніч.

На Майдані у Києві більшає буковинців. Приїжджають як чернівчани, так і жителі Чернівецької області. Біля наметового містечка гуртуються жителі Чернівців, Іспасу, Великого Кучурова, Годилова, Кіцмані та Сторожинця. Буковинці гріються біля великої буржуйки, що складається із двох металевих діжок і димаря, яку вони вже прозвали "Буковинським паротягом". Біля нього буковинці спілкуються та дискутують.

Хлопці з Великого Кучурова та Годилова на Майдані вже більш, ніж десять днів. Приїхали власним мікроватобусом. Згодом їх мають приєднатися їхні односельчани.

За приблизними підрахунками, від початку цього тижня до столиці з Чернівців поїхала тисяча людей.

Такі дані кореспондент molbuk.ua отримав від громадських організацій, обласних осередків політичних партій та деяких приватних підприємств, які везли людей до Києва на Майдані.

- Найбільше людей виявляють бажання поїхати на Євромайдан ближче до вихідних, - розповідає в.о. голови міської організації ВО "Свобода" Олег ДЯКОНЮК. – Відзначаємо, що буковинці також активно цікавились поїздками до Києва після сумнозвісних подій на Майдані з побиттям людей "Беркутом".

- У середу й четвер дуже активно люди зверталися за допомогою щодо проїзду до Києва, - розповідає активіст обласного осередку ВО "Батьківщина" Наталія КОШУРБА. – За ці два дні на автобус записалися дві сотні людей.

До подій у столиці долучилися й приватні підприємства Буковини. Серед них – і кілька служб таксі.

- У середу на Євромайдан відправились п’ять наших автомобілів. Люди поїхали з власної волі, після нічних розгонів Майдану. Чула, що поїхали до столиці також машин інших фірми таксі, - розповів директор однієї з служб таксі міста.

Джерело: molbuk.ua

Фото депутата Чернівецької міської ради Олексія Каспрука.

1


КОМЕНТАРІ (5)

Прийшов в Батьківщину в ляльковий театр, а мені сказали що вони не мають гроші на автобус до Києва. Послали мене на Суворова 2б до фронтовиків. Ті не відмовили, сьогодні їду на майдан до Києва. А що в Мунтяна нема грошей?

avatar

Вадим Мамаївці

13 грудня 2013 10:09

Прийшов в Батьківщину в ляльковий театр, а мені сказали що вони не мають гроші на автобус до Києва. Послали мене на Суворова 2б до фронтовиків. Ті не відмовили, сьогодні їду на майдан до Києва. А що в Мунтяна нема грошей?

avatar

Вадим Мамаївці

13 грудня 2013 10:09

Дивлюся фото барикад. Який жах. І це столиця? Еуропа? Мирні мітингувальники? Двайте, панове, називати речі своїми іменами (тим більше, дивлячись на обличчя опозиціонерів із Чернівців): все затіяно заради реваншу, заради повернення до влади. Хай Бог простить, але й криваві події були на руку не владі. Без них про майдан уже б давно забули

avatar

Навчена 2004-м

13 грудня 2013 10:16

Шо за бред? Навіть я, далекий від політики і такий, що не можу поїхати на майдан, зрозумів з новин, що на Київ відправляє ШТАБ їхній, і від офісу якої би партії не їхав автобус - це все спільна справа.

А ще давно помітив, що якийсь недалекий бот постійно виставляє одне і то саме по два рази. Почерк попалив провокатора

avatar

Іван до Вадима

13 грудня 2013 11:30

Шо це за смотрящі за гетто?Каструк та й Салогір?Жахливі обличчя опозиціонерів.......

avatar

Давід

14 грудня 2013 11:22