Дороги, що забезпечують сполучення з гірськими районами Буковини, після катастрофічних повеней 2008 і 2010 років  відновлені лише на 20-30%

Дороги, що забезпечують сполучення з гірськими районами Буковини, після катастрофічних повеней 2008 і 2010 років відновлені лише на 20-30%

04.04.2018, 11:41
На ділянці кордону майже у 300 км, що проходить Чернівецькою областю діють лише 1 автомобільний та 1 залізничний пункти пропуску, замість 8, погоджених ще 1996 року міжурядовою угодою.
 
Це при тому, що щільність транскордонної авто-залізничної мережі Чернівецької області є третьою в Україні.
 
Крім того,  всі шляхи, що ведуть з України до Румунії, Південної Європи та Близького Сходу, потребують ремонту. 
 
При цьому більшість ділянок доріг, що забезпечують сполучення з гірськими районами Чернівецької та Івано-Франківської областей і вихід з цих районів до країн ЄС, відновлені після катастрофічних повеней 2008 і 2010 років лише на 20-30%.
 
За наслідками паводку 2008-го, не відновленими залишилися 13 об’єктів дорожнього господарства. Тому зв’язок гірського Путильського району з обласним центром досі залишається проблемним. Люди терплять незручності протягом 10 років. 
 
 Значно поліпшити  сполучення між селом Сергії й райцентром Путилою може відновлення дороги Криворівня – Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці та будівництво естакади, а також на ремонт дороги Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська».      
 
Завершення будівництва двох мостів через Черемош і Білий Черемош із переходом на Івано-Франківську область  усуне всі комунікаційні незручності для мешканців 7 населених пунктів,  розташованих довкола  автомагістралі місцевого значення  Усть-Путила – Яблуниця, та відкриє шлях до Європи для всієї України.
 
Про це повідомляє прес-служба Чернівецька ОДА
1