До ювілею чернівецького театру покажуть виставку ескізів костюмів та декорацій вистав іменитих художників, один  з яких працював з Лесем Курбасом

До ювілею чернівецького театру покажуть виставку ескізів костюмів та декорацій вистав іменитих художників, один з яких працював з Лесем Курбасом

15.09.2016, 21:54

7 жовтня о 15:00 в Обласному художньому музеї відкриють виставку робіт художників-сценографів буковинського театру за 86 років «Маємо честь представити…».

Головний художник театру Андрій Романченко зібрав оригінали та копії ескізів костюмів та декорацій іменитих художників, які колись працювали у Чернівецькому театрі.

Художник розповів, що під час огляду архівів Театру, знайшов «колосальне зібрання ескізів, декорацій, костюмів.»

Перший ескіз, датований 44-им роком, належить Дмитрові Власюку, театральному художникові. Митець був учнем Вадима Меллера, свого часу співпрацював з Лесем Курбасом. Знайшлися десять його робіт. Андрій Романченко переконаний, ескізи Власюка не представлені в жодному чернівецькому музеї.

Усього на виставці представлять близько двохсот робіт, серед них є копії, надані Музеєм театрального, музичного та кіномистецтва України на замовлення Чернівецького драматичного театру.

За словами художника, ті роботи не знайти у Чернівцях: вони представлені лише в авторських фондах Театрального музею у Києві. На виставці будуть макети костюмів, бутафорія, фрагменти реальних костюмів. «Такий собі підсумок за 85-ть років роботи художників театру», висновує Андрій.

Джерело: http://acc.cv.ua/anonsi/14702-7-zhovtnya-u-chernivtsyakh-vistavka-robit-khudozhnikiv-stsenografiv-maemo-chest-predstaviti. Сайт http://acc.cv.ua/

1