Для позитивного вирішення питання про будівництво нового автовокзалу у Чернівцях забракло одного голосу

Для позитивного вирішення питання про будівництво нового автовокзалу у Чернівцях забракло одного голосу

01.06.2014, 19:18

На останній 50-й сесії Чернівецької міської ради депутати голосували питання, яке мало дати зелене світло початку будівництва й облаштування нового чернівецького автовокзалу в районі заводу "Гравітон". Для його позитивного вирішення не вистачило одного голосу. Тому до цього питання, швидше за все, знову повернуться на наступній сесії Чернівецької міської ради.

Вирішити проблему будівництва нового автовокзалу пропонується в рамках програми розвитку міста, якому конче необхідне будівництво нового автовокзалу, але вільних коштів на це в міській казні немає. 

Тому до старого колишнього цеху на 10 тисяч метрів, який стоїть нікому не потрібний і розвалюється, пропонується додати земельну ділянку для облаштування перонів і продати цей неліквід інвестору.

Передбачається, що на першому поверсі розміститься інфраструктура автовокзалу, а інші приміщення планується переобладнати  під торговий центр. Далі торгові площі продаються, а весь новий торгово-автовокзальний центр обслуговується. Не вкладаючи коштів місто отримує новий автовокзал, нові робочі місця і т.д.

Колишній депутат Чернівецької міської ради Василь Забродський переконує, що цього недостатньо. Він спеціально прийшов на останню сесію міської ради, вже як простий мешканець міста, щоб донести до своїх колишніх колег власні міркування. Проте вилухати його погодилися лише 17 з них. І слова він не отримав.

- Випадково дізнався, що це питання буде розглядатись. Прийшов послухати і виступити. Законодавство дає таке право. Але для цього потрібно отримати дозвіл від депутатів. Проголосувати вони мають. Проголосували лише 17 депутатів. Цих голосів виявилось недостатньо, - пояснив Василь Забродський.

Свої застереження і пропозиції екс-депутат виклав в соціальних мережах. На його думку місту слід: 

"1. Оголосити конкурс на будівництво в цьому районі (справді дуже зручному) автовокзалу. Крім "Гравітону" в цьому районі є й інші "помираючі" територіі. Хто сказав, що таким "щастям" як будівницто автовокзалу на своій територіі, не захоче поділитись будь-який інший підприємець?

2. Виділити 3 га землі із запасів міста і оголосити інвестиційний конкурс. Хто сказав, що бажаючих не буде?"

На переконання екс-депутата, це лише два можливих варіанти надходження додаткових коштів до бюджету.

На питання, чому цією бізнес-пропозицією не скористалася попередня влада, яка три останніх роки заправляла Чернівцями, і не запропонувала нічого кращого взамін, автор проекту відповіді не дає.

Список тих, хто підтримав будівництво нового автовокзалу у Чернівцях:

1. Багрій В.М.
2. Баскевич І.В.
3. Бурштейн В.М.
4. Вікнянський О.І.
5. Ватаманюк Ю.П.
6. Воронка М.К.
7. Горда В.Є.
8. Гросу М.М.
9. Долгий Є.І.
10. Дрінь Р.Я.
11. Дутчак В.С.
12. Жаровський В.Я.
13. Заячук М.Д.
14. Калмикова О.В.
15. Кардащук І.М.
16. Каспрук О.П.
17. Кишлярук В.В.
18. Клим Р.Г.
19. Козлова Н.В.
20. Кривич М.О.
21. Кузін А.А.
22. Кушнірик Я.Д.
23. Лазарєв С.Ю.
24. Незборецький І.В.
25. Порчук М.Д.
26. Прозоровський М.О.
27. Романюк І.П.
28. Савка Н.В.
29. Ткач В.І.
30. Урсулян І.П.

1


КОМЕНТАРІ (3)

це наземельці яйценюка і компашки ,яку стирили для приватних цілей мали збудувати собі вічну кормушку

а не пішли би вони з своїм мЄром нах@@@@й,зовсім чернівчан за бидло мають

avatar

Олег

01 червня 2014 17:09

avatar

Василий Забродский

01 червня 2014 18:01

Цікаво, а старий ПРдун Ходоровський "позафракційним" став після того, як "орли Харабари" йому за "нєсгаворчівасть" руку зламали, чи ото зараз, аби всім в очі брехати, що НІКОЛИ не підтримував злочинного режиму??!!!! А блять?!

avatar

Йопт!!!

01 червня 2014 23:29