Для підтримки родин учасників АТО з бюджету Чернівців виділять ще 550 тисяч

Для підтримки родин учасників АТО з бюджету Чернівців виділять ще 550 тисяч

02.09.2014, 17:53

Діти військових зможуть безкоштовно харчуватися у школях та садочках.

З бюджету Чернівецької міської ради виділять додаткові гроші для підтримки родин, члени яких беруть участь у віськових діях на Сході Укрїани, а саме - 550 тисяч гривень.

Як пояснила начальник фінансового управління Чернівецької міськради Лівія Бамбуляк, гроші спрямують на те, щоб звільнити від батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та забезпечити безкоштовним харчуванням школярів.

Також родини звільнять від витрат на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, незалежно від форм власності житлового фонду.

Діти бійців АТО безкоштовно харчуватимуться в школах та дитсадках. Їм також безкоштовно надаватимуть квитки на проїзд у громадському транспорті.

Учасників військових дій в східних регіонах України, родини загиблих в ході АТО звільнено від батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах міста. Таке рішення прийняла 2 вересня сесія міської ради. Категорія дітей із зазначених родин, а також діти із сімей біженців, які зареєстровані у Чернівцях, будуть забезпечуватися безкоштовним харчуванням у загальноосвітніх навчальних закладах міста. Окрім цього, їм безкоштовно надаватимуться проїзні квитки на проїзд у громадському транспорті. На фінансування зазначених витрат з міського бюджету спрямовано 320 тисяч гривень. Прийнято також рішення звільнити від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкової території незалежно від форм власності житлового фонду родини загиблих бійців та тих, хто несе службу в зоні проведення антитерористичної операції. Порядок надання цієї пільги буде затверджено рішенням виконавчого комітету. На зазначені витрати у міському бюджеті передбачено 106 тисяч гривень.

Джерело: promin.cv.ua

Фото: espreso.tv

1