Чернівці обезголовили: депутати припинили повноваження міського голови Олексія Каспрука

Чернівці обезголовили: депутати припинили повноваження міського голови Олексія Каспрука

26.07.2018, 17:01

У Чернівецькій міській раді відбулася процедура таємного голосування за дострокове припинення повноважень міського голови Олексія Каспрука.

Приблизно о 15.55 міськрада ухвалила протокольне рішення про початок процедури таємного голосування. Кабінку для таємного голосування розмістили просто в сесійній залі. Рішення про форму бюлетеня та позначки, за допомогою яких голосуватимуть депутати, було ухвалене під час засідання лічильної комісії, яке відбулося у 214 кабінеті мерії.

Згідно з рішенням, кожному із депутатів буде вручено один бюлетень для голосування у кабінці. У цьому бюлетені зазначається одне питання: "Достроково припинити повноваження Чернівецького міського голови Каспрука Олексія Павловича".


Член лічильної комісії Андрій Брязкало запрошував депутатів в алфавітному порядку брати бюлетені і йти в Кабінку для таємного голосування та бюлетені. 

Під цим питанням зображені два квадрати із варіантами для голосування "За" і "Проти".

Депутат має право поставити в бюлетені одну позначку (будь-яку, в межах квадрату) на підтримку або проти відставки Каспрука. Бюлетені, в яких буде більше однієї позначки, вважатимуться недійсними.

Участь у голосуванні взяли 30 з 42 депутатів Чернівецької міської ради та Чернівецький міський голова. 

За припинення повноважень проголосували 29 депутатів. 

1 бюлетень визнано недійсним. 

13 бюлетенів не було використано. 

На початку сесії міської ради голова фракції БПП "Солідарність" Василь Максимюк заявив, що їхня фракція не братиме участі у голосуванні цього питання, щоб ЗМІ не додумували, хто як проголосував, пояснив він.  Про неучасть у голосуванні також заявила Юлія Сафтенко. 

Нагадаємо, міський голова Олексій Каспрук заявив, що всі звинувачення на його адресу - це маніпуляції.  "Обґрунтування секретаря суперечить законодавству. Багато зауважень стосуються не міського голови, а ради. Тепер це мені пред'являють. Не всі кадрові рішення, в яких мене звинувачують, я приймав, наприклад головного лікаря пологового будинку №1 звільняв Віталій Михайлішин. Жодних юридичних підстав мене знімати нема. Я просто як кістка в горлі багатьом депутатам"  - цитує слова міського голови сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

 Голосування таємне, але довідатись, хто не продався запроданцям можна за прізвищами тих, хто не взяв бюлетені. Тож їх прізвища і оприлюдніть.

avatar

Антон

26 липня 2018 20:42

Ійон Ніколайович Мунтяну з благословіння Юлії Головокосої вторгував посаду секретаря міської ради взамін на голоси за відставку Каспрука і одну посаду заступника міського голови (для Буреги) На наступній сесії міської ради Васько Продан складе свої повноваження і секретарем буде Пуршанга. На зміну кадрів піде два - три місяці. За цей час буде рішення суду про поновлення Каспрука на роботі. Чернівчани радійте - за вас немає часу  думати !

 
avatar

Мольфар

27 липня 2018 11:58