Депутати відмовились утворювати виконком Чернівецької міськради

Депутати відмовились утворювати виконком Чернівецької міськради

28.01.2016, 13:20

За це рішення проголосувала більшість присутніх у сесійній залі

 Депутати міськради відмовились сьогодні, 28 січня 2016 року, ухвалювати рішення про утворення виконавчого комітету Чернівецької міськради. За це рішення проголосувало 27 депутатів. Мотивують це тим, що ще не встигли ознайомитися із кандидатами в члени виконавчого комітету.

 Пропозицію відкласти це питання для ознайомлення запропонувала голова міської фракції "Солідарність" Наталія Якимчук. Депутати більшістю голосів підтримали його. Про це повідомляє кореспондент vidido.ua з сесійної зали.

 Відразу після голосування у залу зайшли учасники АТО, які виступили проти такого рішення.

 Із трибуни один із учасників АТО Євген Марусик сказав, що вони тут для того, аби змусити депутатів працювати. За словами АТОвця, депутати не хочуть допустити утворення в такому складі виконкому, бо там переважно чесні люди.

- В Чернівцях на сесії міської ради сьогодні відбулися цікаві дебати між участниками АТО і фракцією "рідне місто"(колишя ПР). - Про це на своїй сторінці у ФБ написав депутат міськради попереднього скликання  Lazarev Sergey. - Депутати "рідного міста" просили участників АТО не ходити на сесії і не "тиснути" на них психологічно, участники АТО , в свою чергу, чітко дали зрозуміти регіонам, що їхній час пройшов!

Депутати від «Народного контролю» Юлія Сафтенко, Іван Гончарюк та представник БПП «Солідарність» Андрій Романчишин попросили ще раз поставити питання персонального складу виконкому на голосування. Апелювали їм Аліна Олевич з «Самопомочі», Василь Продан, Валерій Чинуш з «Рідного міста». Аргументом було те, що депутати не встигли познайомитися з кандидатурами членів виконкому. Про це повідомляє БукІнфо. 

Врешті Олексій Каспрук запропонував депутатам повернутися до повторного голосування. Однак за таке рішення проголосували тільки 17 депутатів.

Питання персонального складу виконавчого комітету міськради швидше за все розглянуть наступної сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернівецькій "Батьківщині" пояснили, чого чекають від сьогоднішньої сесії міської ради

Нагадаємо, у чернівецькій Ратуші розпочалося VІ пленарне засідання 2 сесії Чернівецької міської ради VІІ скликання.

 Попри те, що у Чернівецькій області не вщухає епідемія грипу, зранку у сесійній залі зібралося чимало людей. Окрім депутатів, прийшли представники громадськості та ще багато інших. Люди стоять навіть у проходах. Про це повідомляє кореспондент vidido.ua з сесійної зали.

 Вочевидь, такий ажіотаж викликаний тим, що сьогодні депутати мають проголосувати за склад виконавчого комітету. Також сьогодні розглянуть питання про регламент Чернівецької міськради та кілька земельних питань.

vidido.ua

1