Депутати від «Свободи» та «Рідного міста» невдоволені суддею, яка скасувала рішення про недовіру уряду (+ВІДЕО)

Депутати від «Свободи» та «Рідного міста» невдоволені суддею, яка скасувала рішення про недовіру уряду (+ВІДЕО)

04.02.2016, 15:15

Суддя скасувала рішення депутатів міськради про недовіру уряду Яценюка

Депутати міськради поклали під сумнів законність дій судді Шевченківського району Галини Слободян, яка скасувала звернення депутатів до президента та Верховної Ради щодо відставки уряду Яценюка.

Рішенням 2 сесії міської ради VІІ скликання вони звернулися до Вищої ради юстиції щодо кваліфікації та законності дій судді.

Депутат фракції «Свобода» у Чернівецькій міськраді Назар Моклович зазначив, що депутати вважають рішення судді Слободян незаконним, а її дії - некваліфікованими. Тому підготували звернення до Вищої ради юстиції з проханням перевірити законність дій і рішень судді Слободян на займаній посаді.

Також депутати від «Свободи» та «Рідного міста» заявили на сесії міськради, що депутатське рішення скасовували судом таємно за відсутності депутатів.

Депутати також ухвалили рішення подати апеляцію на рішення судді щодо відставки уряду Яценюка.

В процесі обговорення депутати поцікавилися у начальника юруправління ради Олександра Шиби, які дії вони вчиняли щодо заперечення цього позову. Олександр Михайлович пояснив, якою була позиція Ратуші в суді.

Після цього голова фракції “Рідне місто” Василь Продан запропонував колегам зобов’язати юруправління подати апеляцію у встановлений законом термін. Тобто, до 8 лютого.

Рішення було прийняте. Кнопку “за” натиснули 26 депутатів.

Нагадаємо, ще 18 грудня 2015 року депутати Чернівецької міськради проголосували за звернення до президента та Верховної ради щодо відставки уряду Арсенія Яценюка. 

Як виявилося згодом, воно було скасоване за позовом екс-депутата міськради Сергія Лазарєва. 

Джерело: vidido.ua та Чернівці.Таймс

Фото С. Даневича

1


КОМЕНТАРІ (5)

У нас все так тишком-нишком. Каспрук робить все для того щоб ця заява не пішла на гору. Бо для його безпосереднього керівника це гірше за превселюдний ляпас. Заробив значить
avatar

гостя

04 лютого 2016 13:21

Яке зворушливе єднання Свободи і Рідного міста!

avatar

Кирило

04 лютого 2016 14:59

Ганьба чернівецькій во сввободі за те, що знюхалась з ригами!   Хтось з Чернівців взагалі з Тягнебоком спілкується,  чи Свобода продана Продану?

avatar

УНА УНСО

04 лютого 2016 15:15

До чого цей цирк? Перевищені повноваження місцевої ради.  Суддя приняла законне рішення.   

avatar

юстиція

04 лютого 2016 15:44

Я голосував за депутатів міської ради! Щоб вони принймали рішення по господарці, комунальному майні та питаннях міста а не політикою займались, нас чернівчан не цікавить хто там в києві при владі, нам потрібно що сміття вчасно вивозили!!!!

avatar

виборець

04 лютого 2016 16:01