Депутати від 'Рідного міста' помітили територію у сесійній залі ратуші

Депутати від "Рідного міста" помітили територію у сесійній залі ратуші

08.06.2017, 16:04

У сесійній залі Чернівецької міської ради на столах, де працюють депутати фракції "Рідне місто", з’явилися десять наклейок із символікою партії. Вони приліплені надійно - щоби всі знали, що тут сидять члени саме цієї політичної сили.

Проте у сесійній залі відбуваються не лише пленарні депутатські засідання. Тут організовують важливі заходи за участю представників різних сфер — освіти, культури, медицини. Часом тут бувають і діти. 

До прикладу, наприкінці травня у сесійній залі відбулося засідання Чернівецької міської ради майбутнього, яке складалося зі школярів середніх та старших класів. Як розповів кореспонденту molbuk.ua очевидець, мама одного зі школярів просила, щоб наліпку із логотипом “Рідного міста” забрали з місця, де сидить її дитина. Мовляв, вона не хоче, щоби її дитину асоціювали з будь-якою політичною партією.

У регламенті Чернівецької міськради не згадується про розміщення партсимволіки на столах чи стільцях у сесійній залі. Отже, клеїти схожі наклейки не дозволено, але й не заборонено.

Кореспонденти molbuk.ua поцікавилися у відділі організаційної роботи та контролю міськради, чи можемо ми, скажімо, розмістити у залі наклейки із символікою газети "Молодий буковинець".

- Згідно статті восьмої регламенту Чернівецької міської ради, в сесійній залі чи іншому місці проведення пленарних засідань встановлюється державний герб, державний прапор України, прапор та герб міста Чернівці, - цитує регламент начальник оргвідділу Уляна ОНУФРІЙЧУК. - Про атрибути партії нічого не сказано. Тобто вони і не зобов'язані їх встановлювати, але це їм і не заборонено. Тут питання моралі. Хтось приносить прапор тієї партії, яку представляє, а після сесії забирає, а хтось наліплює наклейки. 

Посадовець зазначила, що, згідно з регламентом міськради, журналісти мають право перебувати у сесійній залі - у спеціальних місцях для преси. 

"Отож, і ви там можете наклеїти свої наліпки. Якщо вам совість дозволить", - додала Онуфрійчук.

На наше запитання, чи не понищиться міське майно - крісла і столи у ратуші, за якими працюють обранці - коли з них колись здиратимуть ці наліпки, посадовець відповіла:

"Наклейки вони справді не повинні були клеїти. Могли прапорець встановити, а після сесії забирати. Хоча, з іншого боку, рідне місто - це не власна назва, не прізвище, до прикладу, Порошенко чи ще щось таке. У будь-якому разі ні покарати їх, ні навіть сказати “ай-яй-яй” ми не можемо, у нас немає на це повноважень. Зняти самостійно можна, але, мабуть, будуть неприємності у тих, хто це зробить", - додала Уляна Онуфрійчук.

Джерело: molbuk.ua

«Рідне місто» позначило свої місця у сесійній залі наліпками - у мерії Чернівців не вбачають у цьому порушень

 

«Рідне місто» позначило свої місця у сесійній залі наліпками - у мерії Чернівців не вбачають у цьому порушень

 

«Рідне місто» позначило свої місця у сесійній залі наліпками - у мерії Чернівців не вбачають у цьому порушень
1