Депутати-'тушки' 'Нашої України' і 'Батьківщини' зірвали сесію Чернівецької міської ради

Депутати-"тушки" "Нашої України" і "Батьківщини" зірвали сесію Чернівецької міської ради

24.04.2014, 14:20

На сесії Чернівецької міської ради оголошено перерву до 14.00. Депутати так і не змогли розглянуте жодне питання порядку денного.

Щойно розпочалася робота сесії Чернівецької міськради, як головуючий секретар ради Ярослав Кушнірик взявся наводити порядок серед автівок припаркованих під Ратушею. Пан Кушнірик зробив оголошення в сесійній залі, щоб власники прибрали авто у інше місце. Він назвав марку автомобілів та державні номерні. Оскільки серед присутніх в залі власників не знайшлося, секретар дав доручення оргвідділу пробити власників через ДАІ.

На самому початку сесії на прохання депутата Чесанова (виключений з "Батьківщини") керівник однойменної фракції слово надали панові Юдицькому. Цей чернівчанин перетворив зібрання на передвиборчий мітинг. Після нього виступили ще кілька депутатів. 

Знову попіаритись на соціальних квитках у Чернівцях спробував депутат Бешлей. А колишній секретар міської ради Віталій Михайлішин, наприклад, заявив, що написав заяву про складання депутатських повноважень. Депутатські повноваження він складає нібито у зв’язку з тим, що він також вийшов із Партії регіонів. "Я за депутатство не тримаюся", - сказав він. Михайлішин попросив розглянути питання про припинення його депутатських повноважень негайно на сесії. Після виступу Михайлішин покинув сесійну залу. Керівник юридичного управління Олександр Шиба зауважив, що регламент Чернівецької міськради не передбачає "негайного складання депутатських повноважень".

До перерви на сесії також встиг виступити депутат міськради від фракції "За Батьківщину" Олексій Каспрук. Він попросив секретаря Ярослава Кушнірика створити комісію, яка перевірятиме діяльність підприємства, яке ремонтувало вулицю Каспрука. Олексій Каспрук заявив, що у капітальний ремонт цієї вулиці вкладені мільйони гривень, однак нинішній стан її незадовільний. Нагадаємо, на вулиці Каспрука, яку Михайлішин називав "однією з найкращих у місті", уже з’явилися вибоїни.

Депутат міськради Володимир Бешлей тут таки з місця попросив секретаря нагадати, що ця вулиця ще не здана в експлуатацію і за неї міськрада ще до кінця не розрахувалася. "Якщо ви називаєте її "найкращою", то я можу вам нагадати про десяток схожих "найкращих вулиць", які робилися за вашого патрона - Комунальників, Винниченка, Миру - де було розкрадено сотні мільйонів",  - сказав Бешлей. Разом з тим,  жодних документальних підтверджень своєї заяви Бешлей не надав. 

Врешті на прохання "Батьківщини" (до складу цієї фракції входять депутати, яких ще три роки тому виключили з партії)  було оголошено десятихвилинну перерву. Більшість членів фракції, включно з керівником Анатолієм Чесановим, після перерви в залі так і не з'явилися. А ті що були, згодом також пішли.   

Після першої короткої перерви депутат Бешлей зігнав з трибуни начальника фінуправління пані Лівію Бамбуляк, яка мала доповідати з першого пункту порядку денного. Зайнявши місце на трибуні Бешлей заявив, що обранці не хочуть дбати про малозабезпечені верстви населення Чернівців, відмовившись вносити до порядку денного питання про введення мораторію на відміну соціальних проїзних для пенсіонерів. Крім того, за словами Бешлея депутати на сьогоднішній сесії розглядатимуть лише питання "дерибану землі". Відтак заявив, що через дерибан комунальної власності, який намічається, не буде брати  участі в роботі сесії. І закликав колег слідувати власному прикладу. Частину депутатів переважно двох фракцій "Нашої України" і "Батьківщини" пішли з зали слідом за Бешлеєм.  

Антоняк, Сірман, Чинуш... 

Після цього провели перереєстрацію депутатів: на табло з’явилася інформацію про 28 присутніх обранців у сесійній залі, чого недостатньо для кворуму.

Демарш прокоментував керівник фракції "За Батьківщину" Олексій Каспрук. 

- Коли ми критикували попереднє керівництво ради за якість зловживання, то завжди чітко вказували про що саме йдеться. Зараз ми маємо справу з бажанням просто зірвати роботу найвищого представницького органу влади в місті. Вболіваючи на словах за потреби людей ініціатори зриву сесію переслідують свої власні інтереси. Дякуючи їхньому демаршу сотні чернічан, які чекають вирішення своїх земельних питань, сьогодні  не зможуть цього зробити. 

Депутат Олексій Каспрук запропонував оголосити перерву до 14.00 і все таки попрацювати. Його рішення обранці підтримали.

 За матеріалами molbuk.ua, vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

А тушки-регіонали не зривають сесію, бо треба землю подерибанити.

avatar

Землю!

24 квітня 2014 11:42

І правильно зробили. Дивитись виступ Каспрука було гидко. Передвиборча агітація. Ні грама совісті, нехай за Федорука і дороги розкаже і все решту.

avatar

Наталія Володимирівна

24 квітня 2014 12:18