Ілюк поскаржиться Фищуку? Депутати не проголосували за мораторій на підняття цін у громадському транспорті

Ілюк поскаржиться Фищуку? Депутати не проголосували за мораторій на підняття цін у громадському транспорті

12.01.2017, 19:25

Півдня на сесії чернівецької міської ради депутати Чернівців дискутують щодо мораторію на підняття цін у громадському транспорті

Депутат від фракції "Свобода" Андрій Ілюк запропонував ввести заборону на подорожчання тарифу на проїзд до кінця зими. Точніше - до 1 квітня.

Олексій Каспрук попередив депутатів, що таке рішення вимагатиме від міста фінансово допомагати Тролейбусному управлінню ці всі місяці, оскільки підняття мінімальної зарплатні вимагає від підприємства підвищити тариф. Зокрема, у Тернополі, каже мер, з 1 січня проїзд в тролейбусі вартує вже 3 гривні.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях вартість проїзду в тролейбусах може зрости до трьох гривень, а перевізники задовольняться п'ятьма

Але депутати від Рідного міста зауважили, що в Чернівцях немає доказів необхідності зміни тарифу, адже вивчення пасажиропотоку так і не провели, до того ж людям важко зимою платити за комунальні послуги, тому варто це подорожчання відтермінувати до весни.

Зрештою, після декількох переголосувань за це питання, мораторій так і не прийняли. Депутати від "Свободи" оголосили, що в зв'язку з таким голосуванням, вони відмовляються брати участь у цьому пленарному засіданні. 

Після цього кворуму у сесійній залі вже не було.

Депутати розійшлися.

Нагадаємо, раніше голова фракції "Свобода" у Чернівецькій міській раді Андрій Ілюк заявив, що звертатиметься до голови ОДА Олександра Фищука з вимогою підписати подання до парламенту щодо розпуску міськради у випадку, якщо рада не проголосує за мораторій на підвищення вартості тарифів на проїзд у громадському транспорті Чернівців.

Про це він сьогодні написав на своїй сторінці у ФБ.

Джерело: http://acc.cv.ua/  та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

А хіба брехунам можна вірити ? Де таке бачино. щоб від пронаціоналістичної партії були підстилкою у опромінених ригів. Ганьба.

avatar

13 січня 2017 10:10