Депутати міськради ухвалили і розділили все, окрім бюджету розвитку

Депутати міськради ухвалили і розділили все, окрім бюджету розвитку

30.12.2016, 21:05

 Чернівці у 2017 рік входять із компромісним бюджетом

 У четвер надвечір депутати міськради ухвалити бюджет Чернівців на 2017 рік не спромоглись. Нині ж, у переддень Нового року, взялися все владнати. Та заступник голови бюджетної комісії Богдан Ковалюк мав суттєві зауваження, тож запропонував проголосувати лише захищені статті, а решту залишити на рік прийдешній. 

- Включити витратну частину - захищені статті, а саме заробітну плату, комунальні послуги, і іншу частину коштів спрямувати у резерв за виконавчим комітетом, - запропонував Богдан Ковалюк, депутат Чернівецької міськради.

Та в ці статті не входить, наприклад, зарплата двірникам, а також гроші на екстрені випадки, каже очільниця фінуправління. 

- Уявіть собі ситуацію: замете 1, 2, 3 - і ми не зможемо нічого робити. Це не є захищені статті, Богдане Івановичу. Як не шкода, але маємо те, що маємо. У нас багато витрат, які не йдуть як захищені, але це має бути, бо це життєзабезпечення нашого міста, - пояснила Лівія Бамбуляк, начальниця фінуправління Чернівецької міськради.

- Питання політичне. Ось по фракціях: "Рідне місто" не голосують за бюджет, "Свобода" не голосують за бюджет, "Самопоміч" не голосують за бюджет. Присутні 10 депутатів, які готові чернівчан залишити без пільгового проїзду, двірників - без зарплати, - наголосив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

Відтак більше години депутати торгувалися і шукали компроміс на погоджувальній раді, і врешті знайшли спільний знаменник. Ухвалили і розділили все, окрім бюджету розвитку. 

- Є домовленість, що розглядається окремо тільки додаток 5 щодо використання бюджету розвитку, тобто капітальні видатки, - зазначила Лівія Бамбуляк, начальниця фінуправління Чернівецької міськради.

А ось кошти на будівництво житлового кварталу на проспекті Незалежності, реконструкцію кінотеатру імені Івана Миколайчука, клубу в мікрорайоні Рогізна, а також на капітальні ремонти, енергозбереження, облаштування колектора на вул. Хмельницького, ремонт міських комунікацій і програмне забезпечення світлосигнального обладнання аеропорту ділитимуть уже в січні. 

- Ухвалили бюджет, але будемо збиратися ще в січні, вносити певні уточнення, ухвалювати відповідні цільові програми за департаментами, тобто визначати перелік об’єктів, які мають фінансувати цього року і наступного. Частину об’єктів, - уточнив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

У новий 2017 рік чернівчани входять із компромісним бюджетом і, сподіваємося, трохи меншими рахунками за тепло. Натомість порозуміння щодо придбання нових тролейбусів немає і досі. Та за цим будемо стежити уже у 2017-му.  

1


КОМЕНТАРІ (1)

Бо не розуміюиь куди розвиватись а лиш пиляти бабки!

Визначте який розвиток та куди, а потім розподіляйте люськи гроші.

avatar

Вальцерович

31 грудня 2016 00:48