Депутатів Чернівецької облради присоромили військовослужбовцями, які змушені пити воду зі ставка

Депутатів Чернівецької облради присоромили військовослужбовцями, які змушені пити воду зі ставка

11.06.2014, 13:45

Сьогоднішнє пленарне засідання сесії Чернівецької обласної ради розпочалося з хвилини мовчання в знак скорботи і вшанування пам’яті загиблого буковинського військовослужбовця. Це друге пленарне засідання 26-ї сесії обласної ради. Депутати вшанували старшого прапорщика В’ячеслава Пелехатого, контрактника 300 полку, котрий загинув на Сході.

Після цього голова обласної ради надав слово представнику Кіцманського районного об’єднання «Майдан та самооборона» Тетяні Тучак. Ціль її виступу – інформування буковинських депутатів про реальне становище в якому перебувають військовослужбовці, які беруть участь в АТО на Сході.

-    Наші хлопці там часто без води і їди. Ми нещодавно повернулися з Красного Лиману (Донецька обл. – ред.). Це неподалік Слов’янська. Там хлопці п’ють воду зі ставка! Ми зобов’язані їм допомогти. Найбільша потреба є у касках і бронежилетах. - наголосила Тетяна Тучак.

Вона додала, що військові попри вкрай незадовільне матеріально-технічне забезпечення, мужньо виконують свій обов’язок і здобувають перемоги в боях. Як доказ цього, було продемонстровано «ДНРівські» прапори, зірвані з будинків.

До депутатів також звернулася голова Лужанської селищної ради Наталія Катрюк. Вона зазначила, що люди з Лужан вже 5 місяців перебувають на Сході.

-    Попри всі негаразди хлопці не впадають у відчай і ніколи не скаржилися. Але тепер вони просять допомогти. Те що показують по телевізору – одне, насправді там дуже незадовільна ситуація по забезпеченню військових. Коли людина стає на коліна і дякує за «півторачку» (пляшку) води – уявіть собі як це, - розповіла Наталія Катрюк.

Відтак вона запропонувала по районах, централізовано організувати центри збору допомоги військовослужбовцям за зразком кіцманського районного.

Михайло Гайничеру після виступів представників Кіцманщини висловив думку, що депутати відгукнуться на таку інформацію і військовим допоможуть.

Водночас депутат Віталій Мельничук на сесії обласної ради подав депутатський запит, у якому просить не відправляти на Схід буковинських військових і міліціонерів на Схід без спецзасобів – касок та бронижелетів, а також без відповідної підготовки. Від цього залежать людські життя, наголосив пан Мельничук. ?

Джерело: http://chv.tv та Чернівецький промінь* матеріл з сайту chv.tv

1