Депутат Сільвія Віщук привітала  учасників свята у буковинському селі від імені Чернівецької обласної ради

Депутат Сільвія Віщук привітала учасників свята у буковинському селі від імені Чернівецької обласної ради

01.10.2013, 00:01

Село Онут Заставнівського району відзначило свій 800-літній ювілей. На відзначення поважної річниці одного з найстаріших сіл області завітали численні гості, яких тут зустрічали веселі музики та щедрі частування, а місцеві мешканці розважали колоритними театральними постановками.

Від імені Чернівецької обласної ради господарів та гостей свята привітала депутат крайового парламенту, помічник заступника голови обласної ради Сільвія Віщук. «За 800-літню історію в селі відбулось багато подій та змін, але не змінюються його люди – вони такі ж працелюбні, доброзичливі та привітні», - відзначила Сільвія Іллінічна. Вона зауважила, що славне своїми традиціями село подарувало світу чимало визначних особистостей, які примножують славу Буковинського краю та України. Депутат обласної ради побажала мешканцям села міцного здоров’я, наснаги, подальшого розвитку та процвітання їх малої батьківщини. Про це повідомляє прес-служба облради. 

Найстаріше село Чернівецької області – Онут Заставнівського району – відзначило 800-річчя з часу першої писемної згадки. Про це повідомив власкор ІА ZIK.

Вважається, що це село є найстарішим на Буковині та одним із найдавніших в Україні. На честь ювілею в селі відкрили пам’ятник 800-річчю.

Грошей на відзначення ювілею найстарішому селу з держбюджету не виділили, хоча Верховна Рада прийняла постанову про відзначення 800-річчя села Онут на державному рівні. Святкування провели за сприяння спонсорів. Окрім того, на прохання селян їм пообіцяли не закривати місцеву школу. Раніше такі розмови велися, оскільки в школі навчається мало учнів.

Нардеп-мажоритарник від Заставнівського району Артем Семенюк не голосував за відзначення ювілею села Онут на державному рівні. Про це під час прес-конференції розповів народний депутат України Максим Бурбак. Спочатку він висловив задоволення з приводу того, що Верховна Рада України все таки підтримала ювілей найстарішого села Буковини. І подякував за одностайну підтримку колегам, в тому числі депутату Ляшку. Однат тут таки додав, що без ложки дьогтю теж не обійшлося.

- Мене запросили на святкування і я змушений буду доповісти людям, що депутат-мажоритарник від Заставнівського району Семенюк голосував проти цього питання. У мене є роздруківка. Першого разу він проголосував проти. Вдруге, коли депутати голосували за те, щоб повернутися до цього питання, проголосував за. Певно двічі хотів підкреслити своє ставлення до свого округу. А під час третього вирішального голосування зник з залу. Громада має знати кого обирали, навіщо, - сказав Максим Бурбак. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Була помічником у Гасюка . тепер у Манчуленка, кому наступному буде допомогати ?

avatar

:666

01 жовтня 2013 12:40