Депутат міськради розповів, як продав свої комп’ютери університету, де працює проректором його батько

Депутат міськради розповів, як продав свої комп’ютери університету, де працює проректором його батько

09.06.2017, 18:00

Депутат Чернівецької міськради Ярослав Петришин прокоментував закупівлю Чернівецьким національним університетом комп’ютерної техніки у його фірми "Німфа".

Про це депутат розповів у програмі "Без емоцій", яка вийшла в ефір учора на телеканалі "Чернівецький промінь".

Зокрема, на запитання ведучого, чи не вбачає Петришин конфлікту інтересів у цій закупівлі, оскільки проректором ЧНУ є його батько, депутат відповів:

"Дивіться - що таке тендер на ІТ-техніку? Це чітко визначені комп’ютери, комплектуючі, які хочуть купити, і 5-6-7 учасників, при чому це фірми такого серйозного калібру, різні величезні київські контори, з якими я би домовитися просто не зміг би, при всьому бажанні".

На репліку ведучого "Ви могли домовитись з керівництвом університету...", Петришин відповів:

"Як домовитись, якщо основний чинник - це ціна? Вони кажуть: нам потрібно те і те. Про що тут домовлятися? Коли це роботи, то можна домовлятися, сказати, що я це зроблю матеріали першого сорту, а по факту використаю другого, і на це закриють очі. А техніка там чітко вказується".

Раніше повідомлялося, що ЧНУ закуповував комп’ютерну техніку у МПП "Німфа". Фірма зареєстрована на близьких родичів першого проректора ЧНУ Романа Петришина. Засновниками і підписанти підприємства є Ярослав та Людмила Петришини.

Джерело: molbuk.ua/

1