Депутат просить, щоб Кобилянську підписали

Депутат просить, щоб Кобилянську підписали

11.09.2013, 03:32

Депутат Чернівецької обласної Михайло Павлюк скерував депутатське звернення  до обласноі та міськоі влади з проханням підписати  монумент Ольги Кобилянської у парку імені Тараса Шевченка. 

"Кому цей пам'ятник? Питати у такий рік на Буковині не зовсім доречно. Проте саме це питають десятки молодих людей, які гуляють центральним парком ім.Т.Шевченка. У рік Ольги Кобилянськоі не спостерігається пожвавлення у ремонтах її музеїв у Чернівцях та в с. Димка, то хоча б зробити табличку та підписати даний монумент. Звернувся з цього приводу до обласноі та міськоі влади з депутатським зверненням, це у їх компетенції.  Пошануймо пам'ять й творчий доробок Великоі письменниці до 150-ти річчя від Дня її народження!!", - написав на своїй сторінці у ФБ Михайло Павлюк. 

 У Чернівецькій області 2013-й рік, нагадаємо,  обласна рада оголосила роком письменниці Ольги Кобилянської. Про це йдеться у рішенні сесії облради. Рішення про рік вшанування письменниці ухвалено з нагоди відзначення у 2013-му 150-річчя від дня її народження. З цієї нагоди Чернівецька міська рада проведе свято вулиці О. Кобилянської, встановивши на ній мистецькі стели-портрети письменниці. У рамках ювілейних заходів планують упорядкувати заклади і вулиці на Буковині, яким присвоєно ім’я Ольги Кобилянської.

Щоправда коштів на ремонт музею та садиби письменниці не знайшлося. Обласна влада звернулася  до буковинської громади, підприємців регіону, політиків з проханням надати допомогу для приведення музеїв Ольги Кобилянської до належного стану. Для цього відкрили спеціальний рахунок, передає прес-служба Чернівецької ОДА. На зібрані гроші мають зробити ремонт меморіального музею Ольги Кобилянської в м. Чернівці та меморіальної садиби Ольги Кобилянської в с. Димка Глибоцького району. Управління культури в області ж надіється, що допоможуть нардепи - ініціатори постанови Верховної Ради України «Про відзначення 150-річчя з дня народження Ольги Кобилянської», інші народні депутати України, зокрема від Чернівецької області.

1


КОМЕНТАРІ (1)

А я підтримую. Освіченим людям не слід бути снобами: треба дати усім шанс діставати знання. Хоча б таким способом. Може, хтось зацікавиться, а що там напитсала Ольга Кобилянська, а згодом і почитає... Та й повага повинна бути: пам6ятники прийнято підписувати, інакше це не Кобилянська, а якась безіменна для необізнаних...

avatar

Спокійна

10 вересня 2013 21:46