День святого Михайла сонячно і футбольно відбувся у Чорнівці (ФОТО+ВІДЕО)

День святого Михайла сонячно і футбольно відбувся у Чорнівці (ФОТО+ВІДЕО)

24.11.2021, 07:50

Минулої неділі чорнівчани на Михайла традиційно святкували храм, який цього року спортивна громада Садгірського району Чернівців збагатила футбольним турніром, присвяченим саме цій події.

Футбольне поле села Чорнівка стало місцем проведення цікавих змагань, в яких зійшлися представники різних вікових категорій – від юнаків до ветеранів. В рамках турніру змагалися аматорські команди ФК «Садгора» та ФК «Чорнівка», що в цьогорічній першості області представляли об’єднану «Садгору-Чорнівку», вихованці футбольної секції Чорнівської ЗОШ у віці U-14, U-15 таU-16 та ветеранська команда ФК «Фазенда» вікової категорії 45+.

Погода цього дня була справжнім осіннім Чудом і свято футболу в Чорнівці видалося теплим, яскравим і цікавим. Та й глядачів зібралося навколо поля багатенько, що, безумовно, свідчить про те, що футбол у Чорнівці люблять і поважають, тому свято, як то кажуть, відбулося «на всі сто»!

У першому півфіналі зустрілися «Садгора» і «Чорнівка». Протягом основного часу жодній із команд не вдалося відзначитися забитим м’ячем, тому переможця довелося виявляти тільки за допомогою післяматчевих пенальті. У цій серії перемогли номінальні господарі турніру – ФК «Чорнівка», яка й вийшла до фіналу турніру.

У другій грі турніру ветерани «Фазенди» у напруженому протистоянні з юнаками Чорнівки здобули нелегку перемогу з рахунком 4:2 і, таким чином, у вирішальній грі вийшли на дорослу аматорську «Чорнівку». Здавалося б, у ветеранів 45+ шансів проти аматорів зовсім не було, але направду сталося усе зовсім навпаки…

«Чорнівка» вела у рахунку 2:0, проте ветерани проявили характер і змогли не тільки забити м’яч престижу, а й наприкінці гри навіть зрівняти рахунок. Далі – більше: серія пенальті і… Тут вже ветеранська «Фазенда» впевнено перемагає з рахунком 4:1 несподівано для всіх стає переможницею Турніру до Дня святого Михайла!

Кожна з команд-учасниць отримала в якості призу від організатора турніру, голови ФК «Садгора-Чорнівка» Сергія Антонюка по м’ячу, але і дорослі, і ветерани віддали свої здобутки наймолодшим учасникам турніру – школярам Чорнівки. Зі сподіваннями, що футбольна секція села зможе себе якнайкраще проявити на обласних юнацьких змаганнях.

«Ми сподіваємося, що саме ці хлопці з часом успішно захищатимуть честь Чорнівки на футбольних полях Буковини, – зазначив Сергій Антонюк. – І дуже важливо, як на мене, що сьогодні в турнірі перемогли саме ветерани, адже вони продемонстрували наймолодшим, що таке любов до футболу, яка тримається протягом усього життя».

Альберт КОМАРІ

 На зображенні може бути: 11 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та трава

1