Делегація з Чернівців на чолі із міським головою Романом Клічуком перебуває з офіційним візитом у місті-побратимі Мангейм (ОНОВЛЕНО)

Делегація з Чернівців на чолі із міським головою Романом Клічуком перебуває з офіційним візитом у місті-побратимі Мангейм (ОНОВЛЕНО)

19.07.2023, 13:34

Обговорили перспективи та напрямки розвитку наших міст, можливості подальшої співпраці в сферах культури, освіти, спорту та охорони здоров'я, обмінялися досвідом та ідеями.

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

Роман Клічук зустрівся з мером Peter Kurz та подякував громаді Мангайму за всебічну підтримку України. Принагідно обговорили можливості співпраці у сфері освіти, охорони здоров'я та спорту.

Зокрема Сергій Гринюк разом з колегами зустрілися з керівництвом футбольного клубу Гоффенгайм 1899. Футбольна академія цього клубу є одною із найкращих у Німеччині! Домовилися про співпрацю у створенні подібної академії в Чернівцях. Крім того, чернівецькі спортсмени зможуть тренуватися у Мангаймі.

-  В рамках робочого візиту до нашого міста-побратима, зустрілись із керівництвом футбольного клубу Гоффенгайм 1899, футбольна академія якого є одною із найкращих в Німеччині! Маємо створити щось схоже у Чернівцях. Початок покладено! TSG Hoffenheim - поділився окремими подробицями член чернівецької делегації Сергій Гринюк. - «Діти - наше майбутнє, майбутнє нашої країни».

Керівниця Управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук зустрілася з колегою Lutz Jahre. Говорили про особливості систем освіти в обох державах, про можливість учнівських обмінів, про роботу з переселенцям, як у Чернівцях, так і в Мангаймі. Керівник департаменту зазначив, що наші діти дуже розумні і швидко адаптуються.

На фестивалі BUGA 23, який зараз проходить в місті мали нагоду представити нашу культуру разом з талановитим колективом Theatre Gerdan.

Фото з ФБ сторінки депутата Чернівецької міської ради Сергія Гринюка. 

1