Дедлайн для завершення ремонту вулиці Богдана Хмельницького - початок літа 2016 року, - директор департаменту ЖКГ

Дедлайн для завершення ремонту вулиці Богдана Хмельницького - початок літа 2016 року, - директор департаменту ЖКГ

20.09.2015, 20:31

Про це під час програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ  повідомив директор департаменту ЖКГ міської ради Сергій Погорений. 

Людмила Григорчук: Що з вулицею Богдана Хмельницького? Скільки вже робите її?

 Сергій Погорений: З 2012 року. Тендер на заміну мереж відбувся в червні 2012 року, розпочаті роботи були. Як вони рухалися, не буду розповідати, як це робилося. Це зараз предмет широкого обговорення, але ми дещо поправили ситуацію, спільними зусиллями, з вуличним комітетом, з громадськістю, з міською радою, наради, наради, наради… Виправили недоліки по комунальним мережам. Дуже складна вулиця по насиченості комунальних мереж. Дуже невелика відстань від мереж до мереж. Дуже складна вулиця, напевно, в деякому плані навіть складніша, ніж вулиця Ольги Кобилянської по насиченості мереж. Тому виникали питання по прокладанню, багато організацій було задіяно: газові, водопровідні мережі, нова зливова мережа, зараз влаштовано шар асфальту, щоб люди зрозуміли, бо виникають деякі питання в соціальних мережах і так зустрічають на вулиці, кажуть, як це так, ви бордюри не поклали. Я хочу сказати, що цей асфальт – це своєрідна подушка. Таку саму подушку ми робили на проспекті. Там бетонну подушку – тут асфальтну, відповідної товщини. Тепер по тротуарах будуть виставлятися бордюри. Тепер ще мережі будуть прокладатися, від 28 Червня вниз, виправлятимуться недоліки, а потім будуть робити освітлення, міняти стовпи зовнішнього освітлення.

 Людмила Григорчук: Цього року завершите основні роботи?

 Сергій Погорений: Плануємо продовжити асфальтування, і приступити до тротуарів. Передбачено проектом влаштування гідроізоляції фундаменту будинків. Є об’єм робіт великий і радує нас, що є фінансування, нема затримок, як було в минулому році. В принципі це дозволило не тільки на Богдана Хмельницького, виконувати загалом багато робіт по вулично-шляховій мережі міста.

 Людмила Григорчук: По кошторису, скільки вулиця Богдана Хмельницького коштує?

 Сергій Погорений: 14,5 мільйонів гривень цього року виділено. На цю суму виграв тендер МіськШЕП. Всі кошти з міського бюджету. Якщо брати ще мережі, то ця вулиця вийде більше 30 мільйонів, з освітленням, з усім. Ще робіт багато.

 Людмила Григорчук: Коли плануєте завершити вже повністю цю вулицю?

 Сергій Погорений: Згідно умов тендеру підрядна організація має завершити за 280 днів робіт. Враховуючи, що вже 90 днів пройшло. Десь на початок літа наступного року ми б мали цю вулицю завершити. Я думаю, що може бути раніше, залежно від фінансування і погодних умов.

 Людмила Григорчук: Ви задоволені виконанням робіт на цій вулиці?

 Сергій Погорений: Слідкуємо за всім. Не тільки є, є певний відділ і підрозділи, які слідкують, і технічний нагляд. І заступник начальника управління комунального господарства. Хочеться, щоб було швидше, темпами не задоволені, але переш за все, треба говорити про якість.

 Людмила Григорчук: Якістю задоволені?

 Сергій Погорений: Загалом, да. Є нюанси, звичайно, як при любому будівництві. Дещо не враховано в проекті, дещо люди нам підказують, за що ми вдячні людям. Є певна співпраця з людьми, вони активні і ми їх розуміємо, це накипіло, жити на вулиці в центрі міста і жити в катакомбах, умовно кажучи. На розритій вулиці – це певні незручності. На наступний рік – у нас в планах прилеглі вулиці. Одну ми вже почали. Це вулиця Щепкіна. Ремонт капітальний тротуарів і дорожнього покриття, з виходом на 28 Червня. Потім підемо на Горького і підемо на інші. Комплекс робіт треба зробити. Де капітальним ремонтом, де ямковим.

Інформаційний партнер програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ  www.buknews.com.ua

 

1