Дамян Цярціньскі: Буковина – особливий регіон

Дамян Цярціньскі: Буковина – особливий регіон

29.05.2018, 20:20

 На цьому наголосив новопризначений Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці пан Дамян Цярціньскі сьогодні, 29 травня, під час протокольної зустрічі, участь у якій взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Обговорено перспективи розвитку транспортного сполучення, а також інвестиційного, економічного і туристичного потенціалу Чернівецької області в контексті продовження співробітництва з партнерськими регіонами Республіки Польща.

Так, голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян привітав пана Дамяна Цярціньскі з призначенням на посаду Генерального консула Республіки Польща у Вінниці та подякував керівництву і народу Польщі за підтримку незалежності й територіальної цілісності України, а також позицій нашої держави на міжнародній арені.

«Польська громада традиційно відграє важливу роль у соціально-економічному, суспільно-політичному та культурному житті області. Цьому сприяє споконвічна практика розвитку міжнаціональних та міжконфесійних відносин на Буковині, а також щире прагнення етнічних поляків Буковини зробити свій вагомий внесок у розвиток економіки та культури рідного краю», – додав Іван Мунтян.

У свою чергу пан Дамян Цярціньскі запевнив у готовності до подальшої співпраці та наданні підтримки у реалізації будь-яких спільних ініціатив. «Ваш регіон має для нас особливе значення, адже у Польщі нині є багато нащадків буковинських поляків, які пам’ятають та шанують своє коріння. Яскравим свідченням цього є багаторічна плідна співпраця між громадами Чернівецької області, де компактно проживають етнічні поляки, та громадами Лодзького воєводства Польщі», – наголосив дипломат.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1