Папієв і 'Firtash Fundation' бояться Вашківецької Маланки? (оновлено о 13.40)

Папієв і "Firtash Fundation" бояться Вашківецької Маланки? (оновлено о 13.40)

09.01.2014, 16:06

Сьогодні, 9  січня, о 15:00 у Центрі культури «Вернісаж» (вул.І.Франка, 15) відбудеться прес-конференція щодо  проведення ІV фестивалю Маланок «Маланка-фест 2014». Запрошуються представники ЗМІ.

Цього року Вашківецьку Маланку не допускають до участі у «Маланці-фест» у Чернівцях. Переберію можна побачити тільки у Вашківцях 14 січня з 11 години ранку.

Вашківецька переберія готує сюрприз і владі, і глядачам. Вона швидко та актуально відгукнулася на виклики часу. У день переберії Вашківці перетворяться на Євромайдан зі всіма його позитивами . Буде там «Беркут» бити людей. Будуть там три богатирі (Кличко, Яценюк, Тягнибок). Буде там поганич Янукович та його цюра (джура-зброєносець) Азіров. Будуть там всі…

Може тому Вашківецька переберія не бажана у Чернівцях. І Папієв тільки радітиме з того, шо не побачить її на Майданах столиці Буковини.

Взяти участь у "Фестивалі маланок" у Чернівцях уже зголосилися більше колективів, ніж є місць. Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв.

- Хотілося би на 15 січня, коли планується проведення нашої "Буковинської маланки", щоби був сніг, - каже голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, - головне — достойно провести ці заходи. Щойно спілкувався з керівництвом "Firtash Fundation". На сьогодні вже надійшло більш, ніж сорок заявок. А пропускна здатність фестивалю становить 36 команд. Тому сьогодні ми маємо більше охочих на участь у фестивалі і їхня кількість зростає. Надходять пропозиції з інших регіонів України, Румунії, Молдови.

Вони братимуть участь. Сьогодні бачимо, в який спосіб буде фінансуватися вручення призів, як буде проводитись захід. Будуть задіяні правоохоронні органи, ДАІ, щоби периберія безперешкодно пройшла.

Продовжується підготовка документів для того, щоби надати фестивалю статусу нематеріальної пам'ятки спадщини ЮНЕСКО, - зазначив Папієв.

15 січня 2014, нагадаємо, в Чернівцях пройде традиційний фестиваль маланкарів - Маланка- Фест. Цей фестиваль є самобутнім і дуже колоритним дійством, і встиг завоювати успіх, як у його учасників, так і у городян та туристів, які приїхали подивитися на український карнавал. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Вже другий рік поспіль завдяки засновникам фонду Firtash Foundation Дмитру та Ладі Фірташ призовий фонд для переможців фестивалю Маланок у Чернівцях становить сто тисяч гривень!

Команда, яка зайняла перше місце, отримує 50 000 грн., друге - 30 000, і третє, відповідно - 20 000 гривень.

Крім самого фестивалю в центрі міста до 20 січня працюватиме Різдвяне містечко, також організоване фондом Firtash Foundation, тут можна побувати в будиночку Діда Мороза, покатати діток на поні, абсолютно безкоштовно покататися на льодовому катку і добре провести час прогулюючись по ярмарку, де можна поласувати стравами буковинської кухні та придбати сувеніри ручної роботи та інші приємні дрібниці.

Джерело: chas.cv.ua та molbuk.ua

Фото oda.cv.ua

1