Членкині Жіночого медичного клубу зустрілись з Галиною Марараш

Членкині Жіночого медичного клубу зустрілись з Галиною Марараш

27.01.2017, 20:43

26.01.17 за ініціативи Голови ГО «Буковинська Медична Громада» Олени Бесединської та її заступника Наталії Сливки, вперше відбулося засідання Жіночого Медичного Клубу, створеного при ГО «Буковинська Медична Громада».

Такі зустрічі та й робота клубу загалом спрямовані на розширення світогляду, професійних контактів та культурних горизонтів учасниць – розповіла Олена Бесединська – гостем зустрічі була Галина Марараш, президент ГО: "Жіночий клуб"Успішна Чернівчанка"", директор ПП «НЬЮ-ТОН», керівник «Театру народних традицій - «Чернівчанка». Місцем проведення було обрано Чернівецьку обласну науково-медичну бібліотеку. Дякуємо за сприяння директорці - Олені Кужильній. Під високими стелями цієї старовинної вишуканої будівлі зібрався справжній квітник із прекрасних жінок, об’єднаних спільною професією. Мармурові каміни, скляні різнобарвні вітражі та суворі велетенські дзеркала стали свідками озвучених секретів успіху нашої гості.

Епіграфом до нашої розмови стали слова самої пані Галини Марараш, сказані нею у попередніх інтерв’ю: «Моя формула успіху полягає у поетапному розвитку власного реноме і постійному вдосконаленні особистості. Головна цінність моїх досягнень – це завжди рухатись вперед, підкоряючи своїй вдачі нові напрями розвитку. Сьогодні, завдяки таким рисам, я самодостатня особистість, яка не тільки налагодила свою справу і отримую від неї матеріальний зиск, а й задовольняю свої моральні принципи, реалізуючи їх через активну громадську і благодійну діяльність на теренах рідного міста. Пишаюсь тим, що очолюю Клуб «Успішна Чернівчнка» та котрий рік поспіль маю можливість займатись разом з членами клубу добрими безкорисливими справами».

Учасниці розпитували пані Галину про її сходинки успіху, громадську роботу та благодійництво, тайм менеджмент, сім’ю, жіночі секрети та просили порад.

Що є запорукою успіху для Вас особисто та для жінки загалом у сучасному українському суспільстві та у Чернівцях зокрема?

Кожна жінка є успішною уже тому, що вона жінка. А якщо вона ще й створила сім’ю, має чоловіка, виховує дитинку, то це створює хороший тил для того, щоб розвиватись далі, самовдосконалюватись, досягати нових вершин.

Як вдається поєднувати роботу, громадську діяльність, сімейні обов’язки та знаходити час на себе? Де Ви черпаєте на все це енергію?

Енергія – це рух. Чим більше робиш, тим більше встигаєш, і це тонізує само по собі. Крім того, коли вдома – лад, а робота приносить задоволення, то в цьому знаходиш натхнення.

Ваш робочий день. З чого починається. Скільки триває. Як Ви плануєте час? Які методи планування використовуєте: органайзер, гаджет чи все тримаєте у голові?

Краще за мене жоден комп’ютер не запам’ятає список моїх справ. Відповідальність не дає нічого забути. Знімаю справу з порядку денного лише тоді, коли вона виконана, а до того – вона мені спокою не дає. Економічна освіта натренувала мою пам'ять, тому з цим проблем немає – тримаю на умі кільканадцять найнеобхідніших номерів телефону, ідентифікаційних кодів та іншої ділової інформації.

Теза «Хочеш досягти успіху, працюй тоді, коли інші відпочивають». Погоджуєтесь?

            Так, звичайно. Не можу уявити себе без діла. Кожен денm, що проминув у лінощах – втрачений безнадійно. А всі зусилля рано чи пізно окуповуються, і приносять плоди. Тому працьовитість і самодисципліна необхідні.

Якщо ідучи до мети, ти зашпортався і впав. Підвівшись, варто продовжити шлях чи дещо змінити мету або вектор руху? Чи доводилось Вам все починати спочатку?

Не можу сказати, що доводилось щось у житті міняти кардинально, але я легка на підйом, завжди готова до нового. Як такої «зони комфорту» для мене не існує – мені комфортно скрізь, без особливих на це умов. А коли н шляху до мети, у мене щось не виходить, то я ніколи не відступаюсь, просто по своїй природі не здатна на це – адже я тільки тоді розлучаюся з планами, коли вони виконані. Тому – робота має бути доведена до кінця, мета має бути досягнута. Цілі я стратегічно не міняю, можу тільки трошки змінити тактику їх досягнення.

Як Ви мотивуєте себе? Як вдається триматись на позитиві?

Стараюсь не впускати у себе негатив, просто не зациклюватись на ньому. Це і природна властивість характеру, і звичка. Буває, коли людина не в настрої, з нею важко мати справу, то я стараюсь жартами та усмішкою знайти до неї підхід. Зазвичай мої недоброзичливці згодом стають моїми друзями, люди тягнуться до хорошого.

Чи легко Вам прощати тих, хто Вас образив чи зробив боляче?

Непросте запитання. Ви знаєте, прощаю… Так, я прощаю. В першу чергу, задля себе самої, щоб не носити образу в душі. Так навіть легше. А з часом і біль минає, і все стає на місця.

Чи зіштовхувались Ви з упередженим ставленням до Вас жінок чи чоловіків?

Плітки, заздрощі, нашіптування… Все це розчиняється як дим при близькому знайомстві зі мною, і люди потім дивуються, як вони помилялись. При живому спілкуванні можна з ким завгодно налагодити мости.

Відомий вислів кутюр’є Коко Шанель - «Мені все одно, що ви про мене думаєте. Я про вас не думаю взагалі» Як ставитесь до думки оточуючих про Вас? Що порадите: потрібно приділяти багато уваги думці оточуючих ?

Я завжди прислухаюсь до думки оточуючих, але тільки до тих, кому довіряю. В основному – це члени моєї сім’ї. З ними я завжди раджусь, і сприймаю критику конструктивно. Мій чоловік дуже хороший аналітик, і його поради, як правила, слушні. А мама у мене – то взагалі, мій «продюсер». Вона дуже слідкує за усіма моїми починаннями, радіє як ніхто, але й порадить теж найвідвертіше. Я ціную наш з мамою зв'язок, тісно із нею спілкуюсь, адже як казав Кузьма Скрябін, «не дзвоніть батькам по телефону, дзвоніть їм у двері - чим більше ми з ними спілкуємось, тим довше вони живуть…»

Чи демонструєте Ви своєму чоловікові свій інтелект, чи краще використовувати так званий образ «розумної дурочки»? Чи не було з його боку до Вас якихось заздрощів, чи обмежень свободи?

Інтелект демонструвати можна, і навіть потрібно, але – тільки достойним чоловікам. Вони завжди це оцінять. Недолугих жінок ніхто не любить…

А взагалі, я вважаю, що жінка – є мудрішою по своїй природі, адже мудрість – це розум, помножений на добро. Доброта – це чисто жіноча риса…

Щодо мого чоловіка, то він - найперша підтримка, я завжди на нього можу покластись. Навіть у моменти відчаю, коли опускаються руки, він каже «давай, ти зможеш», і мені цього достатньо. А то й просто – пошкодує мене, як маленьку дівчинку, і вже полегшає…

Вам пощастило, маєте гарну пару…

Так, ми разом уже 33 роки, відсвяткували «полуничне» весілля. Але це не везіння, це результат жіночої роботи. Гармонійні відносини в сім’ї – це заслуга жінки, завжди – тільки жінки.

Поділіться секретом – як же це зробити? У чому справжня сила жінки?

Секрет – не дуже «секретний» і не дуже приємний – потрібно терпіти, і все згладжувати. Бо коли жінка не в гуморі, то в хаті все летить шкереберть, то вже біда. Не треба це сприймати як самопожертву, радше – як секретну зброю, адже вона дійсно дієва. А, ще одне – не можу спокійно спостерігати, як жінки привселюдно «виховують» своїх чоловіків. Для чого ж так принижувати? Хочеш щось сказати – зроби вдома, наодинці. Коли поважаєш свою половинку – тобі платять тим же.

Чи зіштовхувались Ви чи Ваші подруги з феноменом «скляної стелі» - коли жінці складніше будувати кар’єру, ніж чоловіку при інших рівних умовах?

Скажу, що жінці завжди важче, адже чоловіки роблять успішну кар’єру, коли біля них є жінка, яка стимулює, надихає, підтримує, заспокоює, і т.д. А у жінок – такої «жінки» нема…

Пані Галино, Ви особистість, яка багато спілкується з людьми: з ким легше працювати з жінками чи чоловіками? А товаришувати?

Відносини у мене з усіма прекрасні, але що стосується бізнесу, то із чоловіками навіть якось легше справи вирішувати. Вони більш доступні логіці, і швидше діють. Жінки ж люблять дуже-дуже детально усе обговорити, врахувати усі нюанси, все продумати-обдумати з різних сторін, тому шлях до результату може вийти дещо довшим.

Ви дуже харизматична жінка.. Чи були випадки, коли Вам у вирішенні ділових питань допомогла Ваша харизма?

(Сміється). Так, звичайно! Завжди допомагає! Люблю радувати людей, робити їм приємно, тоді й справи легше вирішуються.

Пані Галино, Ви допомагаєте багатьом людям, займаєтесь благодійністю. А чи доводилось Вам просити допомоги самій?

Свої проблеми вирішую сама. Можу консультуватись у вузького спеціаліста, коли мені потрібна якась суто професійна допомога. А бідкатись та жаліти себе – не в моїх правилах. Є така пісня групи А-НА “you'll never see me complain I'll do my crying in the rain» - ви сліз моїх ніколи не побачите, бо я мішаю їх з дощем…

Пані Галино, як Ви проводите вільний час? Як підтримуєте таку чудову форму?

Люблю проводити час із сім’єю та друзями, бувати на природі, гуляю зі своєю собакою породи мисливської породи курцхаар, слухаю музику. У перу чергу це українські народні пісні. А серед улюблених гуртів – Скрябін, ТІК, Дзідзьо, інші українські виконавці. Також з дитинства я займаюся танцями, люблю співати.

Хто така успішна жінка взагалі та у Чернівцях? Чи просто бути успішною жінкою в Україні та на Буковині?

Успішна жінка для мене – це, в першу чергу, мати, берегиня. Якщо ти змогла навести лад у своїй сім’ї, то у тебе все вийде!

Пані Галино, які, на Вашу думку, особливості менталітету успішної чернівчанки?

Наш край настільки самобутній, з такою багатою культурою, що в ній можна черпати силу. Народна творчість – це той культурний фактор, який тягне духовність людини вгору. Підтримувати високу вібрацію своєї енергетики, створювати навколо себе позитив, бути діяльною та корисною людям – це портрет успішної чернівчанки.

Пані Галино, і на останок, побажання та рекомендації нашим дівчатам від Галини Марараш.

Дякую за запрошення, за вечір проведений разом із Вами. Я бажаю Вам усім любити себе і цінувати, реалізувати усі закладені у Вас природою таланти, біти такими енергійними та цілеспрямованими, якими я Вас бачу сьогодні, і все у Вас вийде! Нехай Ваші чоловіки закохуються у Вас знову і знову!

 Галина Марараш: З почином вас, дорогі учасниці Жіночого медичного клубу! Перш за все, великі слова вдячності вам за запрошення! Мала почесну місію бути першою гостею засідання клубу! Дві години спілкування з вами промайнули дуже швидко! Забувши про щоденні турботи обмінювались думками, ділились наболілим, раділи досягнутому! Впевнена, якби не брак часу, спілкувалися б ще довго! Не перестаю захоплюватися нашим жіноцтвом! Щирі посмішки, відкритість, чуйність! Кожна учасниця зібрання має свої здобутки та досягнення, має свої мрії та бажання,має свою долю... А скільки лунало цікавих запитань!!! І про серйозне, і про кумедне! Я отримала велике задоволення,позитивні емоції та ще більшу впевненість у тому, що українські жінки -найкращі! Бажаю організаторам плідних зустрічей, цікавих співрозмовників та успіхів! Щира вдячність ідейним натхненникам Олені Бесединській та Наталії Сливці.

 Олена Бесединська: Пані Галино, дякуємо Вам за візит та дорогоцінні поради. Переконана це не остання зустріч Жіночого медичного клубу з Вами. Бажаємо завжди крокувати в ногу з часом, щоб Вас оточували лише такі щирі та відкриті особистості, як Ви, та побільше позитивних емоцій від життя, адже саме заради цього ми і існуємо. Спасибі Вам!

1