Член ПП «Побратими України» Яна Білецька: парк Шиллера потрібно терміново реконструювати

Член ПП «Побратими України» Яна Білецька: парк Шиллера потрібно терміново реконструювати

20.02.2019, 14:53

Скандали навколо парку ім. Шиллера не вщухають, громадські активісти з року в рік виносять питання на огляд, а влада продовжує його ігнорувати.

 Яна Білецька, член політсили «Побратими України» декілька років тому акцентувала увагу громадськості на ситуації зі сміттям та використаними шприцами, які в даній місцевості присутні у великих об’ємах, організовувала суботники, зверталась через ЗМІ до «Тресту зеленого господарства». Рік тому активістка вирішила встановити в парку лавиці для відпочинку людей, котрі його відвідують, однак вже зараз там від них не залишилось і місця. Зламали, зруйнували, а потім і геть вирвали.

«Коли робиш подібні речі - вкладаєш туди частинку себе. Не скажу, що боляче дивитись на зруйновані старання. Це було передбачувано. Неприємно. Але парк імені Шиллера - то є в цілому болюча рана міста. Там і справді реалізовувалось багато ідей, однак за досить короткий час все руйнувалось», - розповідає пані Яна. 

«Так, руйнує не влада, руйнують вандали, яких, нажаль, в місті чимало. І вирвані лавиці - ще один приклад того, що там терміново треба щось робити. Розкидане сміття, серед якого безліч використаних шприців, нескошена трава, сухостій... Відсутність освітлення, лавиць, стежинок... Хіба можна допускати перетворення цього зеленого островка в туристичні частині міста на, прошу, наркопритон? З року в рік, і не тільки ми, члени політичної партії «Побратими України», але й багато інших активістів виступають за те, аби парк повернути до життя, але ж не чують! Неможливо спостерігати за бездіяльністю влади. І я не говорю тільки про теперішню! 

А там насправді можна створити неймовірну красу! Я б взагалі пропонувала максимально контролювати ті місця, де наркозалежні зазвичай вживають наркотики. Для цього достатньо закривати прохід на подібні території у нічний час і дати освітлення. Потрібна елементарна огорожа, на яку, зрозуміло, потрібні чималі кошти. Але ж це центр міста! Можливо зробити, і головне - справді потрібно. А далі потроху можна якось розвивати парк, бо все вже настільки занедбано та зруйновано, що в це інколи важко вірити», - розповідає Яна Білецька. 

Активістка зазначила, що разом з членами політсили «Побратими України» буде звертатись до влади з пропозиціями, та зауважила, що секретарю Чернівецької міської ради Василю Продану варто взяти до уваги дану проблему, адже вона турбує багатьох чернівчан.

«Потрібні кошти, безперечно. Але влада повинна ставити перед собою цілі. Невже, подорожуючи іншими країнами, ми не захоплюємось чистотою та порядком, які там присутні? Чому ми вдома не хочемо цього? Як взагалі можливо не хотіти, аби твій дім був, принаймні, не гірший, ніж у сусіда? Тут будуть жити наші діти, внуки. Якщо керманичі міста думають, що вони дуже розумні, бо знають, як збагатитись за рахунок державних коштів, то хочу трішки їх розчарувати. У себе ж відбираєте, шановні. У себе, своїх нащадків. А коли до вас це дійде - не знаю», - підсумувала Яна Білецька. 

1