Член команди попереднього губернатора Буковини запевняє, що при нинішньому будівництво соціальних об’єктів і надходження інвестицій значно знизилися

Член команди попереднього губернатора Буковини запевняє, що при нинішньому будівництво соціальних об’єктів і надходження інвестицій значно знизилися

01.09.2012, 22:03

Не змінивши радянську командно-адміністративну систему управління, не будемо мати ефективного самоврядування

 Таку думку висловив керівник обласного виборчого штабу політичної партії «Наша Україна» Віктор Павлюк під час засідання за «круглим столом» в Українському народному домі, де представники різних політичних партій, котрі йдуть на вибори до парламенту в нинішньому році, обговорювали свої програмні засади в галузі розвитку місцевого самоврядування.

Варто зауважити, що на обговорення Комітет виборців України запросив 14 партій. Прийшло тільки 6 представників і кілька мажоритарників-самовисуванців. Не було представників і від партії влади.

Як повідомили BukNEWS у прес-службі «Нашої України», керівник обласного виборчого штабу політичної партії «Наша Україна» Віктор Павлюк підкреслив, що його політична сила – єдина на Буковині, котра прозвітувала перед виборцями про виконану командою тодішнього губернатора-нашоукраїнця Володимира Куліша роботу – виданий збірник інформаційних матеріалів по кожному району області, де описано та проілюстровано, що зроблено по кожній адміністративній одиниці від району до села, зокрема, як будівництво соціальних об’єктів, так і надходження інвестицій (для порівняння можна взяти теперішні показники і переконатися у значному їх зниженні).

Однак, на думку Віктора Павлюка, проблема місцевого самоврядування – у ще радянській системі адміністративно-територіального поділу. Тому й виходить, що дві східні області в Україні формують більше половини ВВП, і на цьому активно спекулюють політики.

Як регіональний представник у державній комісії з адміністративно-територіальної реформи при Президентові Ющенку, Віктор Павлюк не має сумнівів, що така реформа потрібна перш за все для того, щоб розподіл всіх бюджетів на кожного громадянина був хоча б приблизно рівномірний по всій Україні. Натомість нині сумарні видатки з бюджетів громадянам у вигляді соціальних програм у населених пунктах Східної України та депресивних районів Закарпатської області різняться в тисячі разів.

1


КОМЕНТАРІ (2)

А прем'єром тоді, зауважте, яка виділяла гроші була таки Юля! Тоді ще діяла політична реформа і вона давала гроші на забаганки Юща

avatar

Сторонній

01 вересня 2012 16:09

Цікаво, а чому старий тарган мовчить про те, як ті об"єкти за Куліша "будувались"? Там же дякон одні котловани з палями та фундаментом забива, а його сотоварісч Лієв на все це діло списував десятки бюджетних мільйонів. Це ж пальців рук і ніг не вистачить, аби перелічити все те, що цей кримський десант почав будувати й нзавершеним кинув. А володимирбуд? Донині стоять недобудовані будинки у Кіцмані та Сторожинці, тривають суду, люди не мають житла. А все чому - бо Токарюк, будівничий хрєнов, був лєпшим другом Куліша-Павлюка!!!

avatar

цікавий

04 вересня 2012 12:41