«Чернівцігаз» знову перевірять через донарахування у платіжках

«Чернівцігаз» знову перевірять через донарахування у платіжках

15.05.2019, 14:26

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) призначила позапланові перевірки на 14-ти облгазах. 

Відповідне рішення було прийнято 14 травня під час засідання Комісії. 

Перевірок слід очікувати: ПАТ "Волиньгаз", ПАТ "Житомиргаз", ПАТ "Закарпатгаз", ПАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Івано-Франківськгаз", ПАТ "Київоблгаз", ПАТ "Львівгаз", ПАТ "Рівнегаз", ПАТ "Сумигаз", ПАТ "Харківгаз", ПАТ "Харківміськгаз", ПАТ "Хмельницькгаз", ПАТ "Чернівцігаз", ПАТ "Чернігівгаз".

Підставою для чергової позапланової інспекції є перевірка виконання рішень Регулятора щодо усунення порушень вимог законодавства, прийнятих за результатами попередніх позапланових перевірок.

Попередніми рішеннями НКРЕКП зобов’язала зазначені облгази припинити нараховувати суми за використаний побутовими споживачами газ з урахуванням коефіцієнту приведення до стандартних умов.

Також облгази мали провести перерахунок усім побутовим споживачам, до яких застосовувалися так звані "температурні" коефіцієнти, починаючи з жовтня 2018 року.

Нагадаємо, що "Чернівцігаз" перевірили наприкінці березня і наклали штраф 850 тисяч гривень. Водночас компанія "Чернівцігаз" не погодилася з рішенням НКРЕКП про накладання штрафу та планувала його оскаржувати в суді. 

1