'Чернівцігаз Збут'  незаконно донараховував буковинцям вищу плату за газ і мусить заплатити штраф, - суд

"Чернівцігаз Збут" незаконно донараховував буковинцям вищу плату за газ і мусить заплатити штраф, - суд

05.12.2020, 11:40

Компанія "Чернівцігаз Збут" програла апеляцію у справі щодо нарахування побутовим споживачам плати за газ, вищої за показники лічильників.

Відповідну постанову 17 листопада ухвалив Північний апеляційний господарський суд у Києві. 

Як відомо, упродовж жовтня 2018 року – серпня 2019 року 16 облгазів "Регіональної газової компанії", діяльність якої пов’язують з олігархом Дмитром Фірташем, донарахували побутовим споживачам плату за газ вищу за показники лічильників.

10 грудня 2019 року Антимонопольний комітет оштрафував 16 компаній-порушників на загальну суму 278 млн грн за зловживання монопольним становищем та зобов’язав їх перерахувати платіжки. Компанія "Чернівцігаз" отримала штраф у розмірі 7 млн грн за донарахування у платіжках..

Однак облгази не виконали рішення Комітету та вирішили захищатись у судах. Позов компанії "Чернівцігаз збут" Господарський суд Києва задовольнив 16 липня 2020 року та визнав недійсним рішення Антимонопольного комітету про накладення на компанію штрафу на суму понад 1,2 млн грн.

Наразі ж Північний апеляційний господарський суд Києва скасував рішення першої інстанції та відмовив ТОВ "Чернівцігаз збут" у задоволенні позову.

Окрім того, у судовому рішенні вказано, що матеріали судової справи повертаються до суду першої інстанції, а постанова набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена протягом 20 днів.

Джерело: molbuk.ua

1