'Чернівцігаз' перевірять через зайві суми у платіжках

"Чернівцігаз" перевірять через зайві суми у платіжках

18.02.2019, 17:05
Державна регуляторна служба надала дозвіл на проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних систем.

Про це стало відомо під час засідання Експертно-апеляційної ради з питань ліцензування при Державній регуляторній службі України з підстав звернення фізичних осіб – побутових споживачів природного газу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми отримали дозвіл від Державної регуляторної служби України на проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних систем на предмет донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу", - заявила голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Оксана Кривенко.

За її словами, НКРЕКП очікує на офіційні документи ДРС. "Розраховуємо розпочати перевірку вже у березні", - додала Кривенко.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді (2018 року - ред.) більшість побутових споживачів України отримали від постачальників газу (газзбутів) платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередні роки зі значними сумами. Причиною газзбути назвали "приведення обсягу газу до еталонних умов вимірювання", начебто на вимогу Нафтогазу. Нафтогаз, у свою чергу, наголошував, що жодним чином не причетний до цього рішення і засуджує такі дії.

НКРЕКП звернулася із запитом в Державну регуляторну службу щодо погодження проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільчих мереж.

Максимальна санкція у разі виявлення порушень - штраф у 850 тисяч гривень.

НКРЕКП планує здійснити перевірки ПАТ "Вінницягаз", ПАТ "Волиньгаз", ПАТ "Дніпрогаз", ПАТ "Дніпропетровськгаз", ПАТ "Житомиргаз", ПАТ "Закарпатгаз", ПАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Житомиргаз", ПАТ "Київоблгаз", ПАТ "Криворіжгаз", ПАТ "Львівгаз", ПАТ "Миколаївгаз", ПАТ "Рівнегаз", ПАТ "Сумигаз", ПАТ "Тисменицягаз", ПАТ "Харківгаз", ПАТ "Харківміськгаз", ПАТ "Хмельницькгаз", ПАТ "Чернівцігаз", ПАТ "Чернігівгаз".

1