Чернівці радо приймуть 'Буковинську книгу', якщо Гайничеру з Манілічем її віддадуть

Чернівці радо приймуть "Буковинську книгу", якщо Гайничеру з Манілічем її віддадуть

02.06.2014, 19:31

Про це йшлося під час щопонеділкового брифінгу у мерії. Нагадаємо, попередня обласна влада не лише не збиралася передавати Чернівцям комунальні книгарні, а навпаки, намагалася відсудити у міста приміщення, які ті займали. І навіть досягла в цьому починанні певного успіху, відсудивши у Чернівців приміщення, яке займав магазин наочного приладдя на вулиці Ломоносова. 

Власне саме ця обставина змушувала громаду припускати, що обласну владу цікавлять не так самі книгарні, як обласні комунальні підприємства, а приміщення, які вони орендують у міста. Контроль над книгарнями потрібен був для того, щоб ближче підібратися до квадратних метрів. Щоб полегшити собі роботу, власне, й було ініційовано створення на базі кількох комунальних підприємств - одного. Ніж мати справу з приміщеннями через кожного орендаря окремо, краще контролювати їх через одну структуру. Наслідком таких маневрів вже стало знищення однієї книгарні на вулиці Ольги Кобилянської.

У переддень свята - Дня працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження - директор Департаменту суспільних комунікацій Чернівецької ОДА Марина Тимофійчук-Степанова повідомила «Чернівці Таймс» про перспективи діяльності  «Буковинської книги».

- Важко було закрити рахунки (йдеться про рахунки комунальних книгарень, ліквідованих попередньою владою. - buknews), оскільки один з власників банку вимагав за цю процедуру платню. По 300 гривень з кожної книгарні. Ми написали листа і нарешті отримали відповідь. Вони нам безкоштовно закрили рахунки. І вже процес пішов. Ми можемо відкрити рахунок єдиного комунального підприємства «Буковинська книга», – каже Марина Іванівна.

- А хто буде покривати борги?

-  Я зустрічалася з виконувачем обов’язків гендиректора «Буковинської книги» Мариною Луцюк. І так розумію, що закривати борги керівники цих книгарень не збираються.

- Як ситуація розгортатиметься далі?

- Далі будуть вирішувати. Я хочу зібрати всіх керівників цих книгарень, щоб вони висловили свою думку. Знаю, що в них немає одностайності в їхніх бажаннях. Хтось хоче приватним підприємцем працювати, хтось хоче знімати частину книгарні в суборенду.

- В разі, якщо обласна рада погодиться передати комунальне підприємство, місто його прийме?

- Місто прийме.

- Можливо обласна рада не віддасть комунальне підприємство місту? Як тоді?

- На мою думку, книгарні повинні належати місту. Щоб навіть, якщо людям не подобаються якісь дії влади, то вона знає до кого апелювати. А не приходити з мітингом до Ванзуряка, потім до Гайнічеру, а потім до міста.

 Брала коментар Альона ЧОРНА

1


КОМЕНТАРІ (4)

гайнічеру і маніліча терміново треба копняком під зад гнати з будинку з левами! Нічого доброго для краю ці горе-керівники не зробили, крім корупції вони нічого не можуть запропонувати Буковинцям.

avatar

Чернівчанин

03 червня 2014 06:43

А не кого не муляє? Що писля того як Луцюк стала "директором", ціни виросли на 200% ? А то що Онуфрик сказав, що всім кому заборгувала бук книга, всім " прощаем"!!!???

avatar

Василь

07 вересня 2014 21:50

До свідома власті! Рахунки та торгові патенти підприємств що обьєднувались, закрити поза законом! Я тут бачу, що всі наші чернівецькі газди у того банщіка(довганича), або гешевт мали, або компромат! А как есче обьяснить???- Пришел чужой человек вналоговую, и закрыл чужой торговый патент!!! А прокурор  у нас спит!!!

avatar

Василь

07 вересня 2014 21:56

До пані Луцюк! Обьясните пожалуйста? Вы приняли на баланс остатки на счетах предприятий? Да или нет? Почему вы приняли на баланс только товар?, а долги за этот товар Вы списавываете на те предприятия, товаром которых вы торгуете???!!!

У нас налоговая, прокуратура и т. п. спят, или идиоты, или им откат предложили!

avatar

Василь

07 вересня 2014 22:03