Чернівецький журналіст просить допомогти врятувати батька

Чернівецький журналіст просить допомогти врятувати батька

27.01.2016, 18:57

Термінової допомоги потребує Володимир Козьменко, батько чернівецького журналіста Максима Козменко.

- У тата діагностували множинну мієлому. Він лікувався у гематологічному відділення Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги. Після двох курсів змушені були зупинити хіміотерапію – воно спричинила серйозний опік правої руки. Продовжили лікування у хірургічному відділенні. Руку врятували, проте, на жаль, дієздатність вона втратила, - розповідає Максим Козьменко, син хворого. – Від червня батько отримує альтернативну хіміотерапію: в уколах і таблетках. Проте чернівецькі лікарі радять якомога швидше їхати на трансплантацію стовбурових клітин у спинний мозок. Суть така: медики беруть частину татових стовбурових клітин, поміщають їх в інкубатор, розмножують, а потім вбивають повністю наявні в його організмі клітини і закладають нарощені.

 Нині Володимир Козменко проходить усі необхідні обстеження у Чернівцях. Із зібраними аналізами та висновками медкомісії поїде до Києва.

 - Трансплантація коштує близько 100 тисяч гривень. Супутні витрати, а також при вдалій операції - наступна підтримка організму (бо імунна система буде фактично знищена на початках), потягне ще стільки ж, - констатує Максим. - Гарантій ніхто не дає, але статистично життя за таких умов продовжиться на шість років. Для нас це – шанс, за який ми будемо боротися.

 У родини залишилося обмаль коштів. Тому вони просять усіх небайдужих про допомогу.

 Надсилати кошти можна на банківські рахунки:

5169 1570 0002 9391 (Козменко Володимир Мирославович, тел. 050 591 49 95)

5457 0822 3218 1565 (Козменко Максим Володимирович 095 426 55 83). 

1