Чернівецький активіст домігся від монополіста справедливого перерахування завищених тарифів на електроенергію (оновлено о 21.54)

Чернівецький активіст домігся від монополіста справедливого перерахування завищених тарифів на електроенергію (оновлено о 21.54)

16.10.2015, 21:20

У п'ятницю, 16 жовтня, відбулася прес-конференція за участю активіста «Народного контролю» Андрія Олійника, який домігся справедливого перерахування завищених тарифів на електроенергію в період її здорожчання, а також голів декількох чернівецьких ОСББ. На прес-конференції активіст і представники ОСББ поділилися з чернівчанами алгоритмом дій для перерахування тарифів та надали зразки усіх необхідних для цього документів.

«З Обленерго діалогу спершу в нас не вийшло. Вони вважають, що платити потрібно за новим підвищеним тарифом. Тому ми у терміновому порядку разом з Асоціацією ОСББ в Чернівцях створили велике відкрите звернення до київських та чернівецьких контролюючих органів з вимогою розібратися в цій ситуації та встановити справедливість. Оскільки люди мають сплачувати за тарифами для простих мешканців», - зазначив Андрій Олійник. 

Активіст повідомив, що вже вчора ввечері надійшла відповідь з НКРЕ, яка підтвердила, що той договір, який існує у всіх ОСББ і ЖКГ міста Чернівці з Обленерго, є неправильним і його треба перерахувати. До того ж у відповіді вказується, що мешканцям повинні відшкодувати ті кошти, які вони переплатили в серпні. А також переукласти договір.

З отриманою відповіддю від нацкомісії активісти знову пішли до голови Обленерго. Цього разу діалог вже відбувся і енергетики пообіцяли, що припинять відключення за несплату.

Тепер активісти розповсюджують заяву про повернення переплачених коштів серед інших голів ОСББ.

Докладніше на відео:

«Сьогодні існує дискримінація ОСББ у тарифоутвореннях. Зараз тариф для ОСББ складає 78 копійок за 1 кВт незалежно від обсягів споживання. При цьому мешканці, які мають прямі договори, сплачують на 33 копійки менше за перші 100 кВт. Таким чином, кожен мешканець будинків ОСББ переплачує 33 гривня на перших 100 кВт. Але є й друга проблема. Не дивлячись на те, що в тарифі закладено послуги інспектора, вартість обслуговування мереж внутрішньо будинкових, в ОСББ це все здійснюється за рахунок мешканців і ми змушені утримувати електрика в штаті. Компенсацій від Обленерго ми не одержуємо», - додав голова ради голів ОСББ Першотравневої райради Володимир Середюк.



Причиною того, що Обленерго вирішило раптом підвищити тарифи для мешканців, активісти вбачають лише в їхній монополії на електроенергетичне постачання в краї. Однак завдяки згуртованості та співпраці чернівчанам вдалося відстояти свої права та не поставити монополістів на місце.

Юрист Євген Проскуров (ГО "Чернівецькі співвласники будинків) пояснив, які юридичні норми порушив монополіст, вимагаючи з мешканців ОСББ більше грошей за електроенергію

ЧАСТКОВО ВИКОРИСТАНО МАТЕРІАЛИ БУКІНФО

1


КОМЕНТАРІ (5)

клоуни )))) а він актівіст чого? ахметівского кантролю і техпроекту пжити по новому))))))))

avatar

Віктор

16 жовтня 2015 19:18

Сраные активисты.не преписуйте сибе чужые заслуги.темболее медвечуковский контроль

avatar

16 жовтня 2015 20:56

Насправді це все мали робити активісти Самопомочі. Але кому там робити, якщо лишилися одні боти Чинуша і Продана. Куди тільки Садовий дивиться. Адже ОСББ, тарифи - це чисто його теми. 

avatar

Самопоміч

16 жовтня 2015 22:21

Це таємний проект Лукашенка-Обами, щоб збити з пантелику об'єднані сили Бпп-регіоналів, і вибити землю з-під ніг Фірташа, зараз вони ще за Чернівцігаз візьмуться, щоб взагалі не було за що соціальні проїздні друкувати

avatar

Володя

16 жовтня 2015 22:48

      Бренд "НАРОДНЫЙ КОНТРОЛЬ" эти, так называемые активисты, взяли из Советских времён. Такое название ГО в СССР дурманило голову гражданам и создавало илюзию влияния народа на власть!

      Принцип сегодняшнего "ГР НАРОДНИЙ КОНТРОЛЬ" -- ПОЛЬЗУЙСЯ ГОТОВЫМ! То есть, используй тем, что сделали (предварительно подготовили!) другие и вот тут МЫ, КАК ТУТ! НА ВСЁ ГОТОВЕНЬКОЕ. Подняли протест жильцы дома, микрорайона, села. Походили, побегали по властным кабинетам, пытаясь решить, ну, так себе проблемку (ямка на дороге, прорвало трубу, отвалилась штукатурка на стене, кто-то мусор сбрасывает в не том месте и т.п.). И вот тут по просьбе трудящихся, которые сами организовали пикет, митинг (обязательность организации массовки, по строгому указанию "ГР НК", это обязанность утопающих, иначе не приедут!!!) НАКОНЕЦ-ТО ПОЯВЛЯЕТСЯ БУТАФОРНЫЙ НК.

      Да, поймите люди. Всё это полная профанация. Потому как, сами по себе эти Сафтенки, Гончарюки, Шморгуны, Ванзуряки, Ивашины (старые комуняки) и другие "контролёры"ни на что не способны!!!

        В стране полный беспредел. В какую область жизнедеятельности не ткнись, везде бардак, коррупция и властная бездеятельность. Как говорится, если можешь, то закачивай рукава и работай -- БОРИСЬ С БЕСПРЕДЕЛОМ. ТОЛЬКО ПО НАСТОЯЩЕМУ БОРИСЬ! СТАРАЙСЯ РЕШИТЬ ПРОБЛЕМУ В КОРНЕ И ДЛЯ БОЛЬШИНСТВА! БОРИСЬ НЕ ТОЛЬКО, КОГДА К ТЕБЕ КТО-ТО ОБРАТИТЬСЯ ЗА ПОМОЩЬЮ. СТАРАЙСЯ РЕШИТЬ И РЕШАЙ ЕЁ САМ, А ЕЩЁ ЛУЧШЕ ПРИВЛЕКАЙ ТАКИХ ЖЕ, КАК ТЫ РЕШИТЕЛЬНЫХ И СМЕЛЫХ ЛЮДЕЙ, ГОТОВЫХ ИДТИ ДО КОНЦА!!! НЕ РАДИ ВЛАСТИ, ДЕНЕГ И СЛАВЫ, А ДЛЯ БЛАГА ЛЮДЕЙ!!! 

      Точковой (мелко-локальной) "борьбой" не решить проблему, НИ В ЖКХ, НИ В ТАРИФАХ, НИ В ИЗДЕВАТЕЛЬСТВЕ НАД НАРОДОМ ЧИНОВНИКАМИ, МЕНТАМИ И ПРОКУРОРАМИ!

      Нам не надо идти на поводу у прохиндеев, рвущихся к власти, а НАДО самим объединяться и искать настоящих, честных, бесстрашных и бескомпромисных лидеров, готовых повести за собой массы людей против тотального беспредела власти и их марионеток. ПОВЕРЬТЕ, ЭТИ ЛИДЕРЫ ЕСТЬ. ПРИЧЁМ, СРЕДИ НАС. ИХ ПРОСТО ЗАТИРАЕТ ВСЯ УКАЗАННАЯ МНОЮ НЕЧИСТЬ. И делать это надо не только перед выборами, а ВСЕГДА!!! Сбросьте с себя рабство. НЕ БОЙТЕСЬ! ПУСТЬ ВАС БОЯТСЯ ВЛАСТЬ И ИХ ПРИСЛУЖНИКИ-ПРИСПОСОБЛЕНЦЫ!  И тогда, мы очень быстро будем жить НЕ ХУЖЕ, ЧЕМ В ЕВРОПЕ И СТАНЕМ ЕВРОПЕЙСКОЙ ОБЩНОСТЬЮ!!!

 Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.  

 095-474-37-54                 [email protected]   

17.10.2015             23:02

avatar

Геннадий Геков

17 жовтня 2015 23:02