Чернівецький аеропорт прийняв трагічний «Вантаж-200»

Чернівецький аеропорт прийняв трагічний «Вантаж-200»

12.06.2014, 21:51

12 червня до Чернівецького міжнародного аеропорту прибув літак із кодовою назвою «Вантаж-200». Він доставив до Чернівців труну із загиблим на Сході України військовим – прапорщиком В’ячеславом Пелехатим.

Не зважаючи на те, що наразі в чернівецькому аеропорту проводяться ремонтні роботи на злітно-посадковій смузі, і він працює в обмеженому режимі, працівники летовища прийняли вантажний літак.

«Це наш обов’язок не лише як працівників аеропорту, але й просто як українців, як людей. Щоб прийняти тіло загиблого земляка, ми попросили всіх наших працівників повернутися на свої робочі місця», - розповів начальник служби аварійно-рятувального та пожежного забезпечення польотів Юрій Стахов.

Труну із буковинцем супроводжував почесний караул чернівецьких десантників та міліцейський оркестр. Присутні були мер Чернівців Олексій Каспрук та головний комісар Чернівецької області Віталій Чурай. З аеропорту загиблого відвезли до військової частини А2582, що по вулиці Московської Олімпіади, 6.

Прощання з В’ячеславом Пелехатим відбудеться у п’ятницю, 13 травня, о 9 год. На території військової частини. Поховають солдата на Центральному міському кладовищі.

Максим КОЗМЕНКО, БукІнфо (с)

Фото автора

 Сьогодні, 12.06.2014 року, з 15.00 до 19.00 у клубі військової частини А 2582 (що по вул. Московської Олімпіади, 6) відбудеться прощання з військовослужбовцем частини старшим прапорщиком В’ячеславом Пелехатим, який загинув під час виконання завдань за призначенням.

  13.06.2014 року о 9.00 у клубі військової частини А 2582 (що по вул. Московської Олімпіади, 6) відбудеться панахида по загиблому, а об 11.00 на кладовищі в селі Годилів відбудеться поховання військовослужбовця.

Чернівці прощаються із бійцем десантного батальйону прапорщиком В’ячеславом Пелехатим, який загинув під час бойових дій на сході країни. Тіло бійця доставили до військової частині на вулиці Московської Олімпіади, де чоловік проходив службу.

Під сльози рідних та супровід оркестру проводжали сьогодні загиблого прапорщика високо мобільних десантних військ,родичі та вояки. Тіло загиблого доправили літаком із Луганської області на міське летовище в близько пів на другу дня,а пізніше з почесною вартою - до розташування військової частини.

У вівторок виконуючи бойове завдання та пересуваючись із своїм підрозділом по території яка була зайнята незаконними терористичними угрупуваннями , прапорщик Пелехатий отримав поранення.

Ігор Скібук,заступник командира військової частини: «отримав важке поранення від взриву ручної осколочної гранати,і бойові поранення несумісні з життям».

Бійцю була надана медична допомога у Харківському шпиталі,куди його доправили гелікоптером, але через важкість ушкоджень чоловік помер. В’ячеславу було 40 років, він родом з Хотинського району. Має дружину та двох синів 3-х та 14-ти років. На Схід України поїхав близько 2-х місяців тому. Завтра з 9-ї години ранку у рідній військовій частині загиблого відбудеться молебень. Поховають героя об 11-й годині на Центральному кладовищі в Чернівцях.

Джерело: mtrk.com.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Ось і до нас прийшла війна! І не зрозуміло, війскового стану нема, а військові воюють.... 

avatar

Чернівчанин

12 червня 2014 20:57

Интересно бывшие регионалы были в это время в аэропорту ,что бы поклониться с бабушками войну.

avatar

Народу

13 червня 2014 11:47