Чернівецькі волонтери потрапили під обстріл біля Зайцевого. Їх не випускають із зони бойових дій

Чернівецькі волонтери потрапили під обстріл біля Зайцевого. Їх не випускають із зони бойових дій

31.01.2016, 01:57

Чернівецькі волонтери потрапили під обстріл у районі Зайцевого на Донеччині. Про це повідомили кореспондента molbuk.ua телефоном самі доброчинці просто з передової.

- Зараз тут ідуть жорстокі бої, ми потрапили під обстріл. Наразі знаходимося на блокпосту, але нас не випускають. Бійці раді би випустити, але кажуть це наказ з Києва "нікого не впускати і не випускати", - розповіла Олена Раца, волонтерка з Чернівців. - Ми надали свої дані до Києва, розповіли, що ми волонтери, привезли допомогу бійцям. Нас четверо - Алла Мустеца, Віктор Лашта, Василь Назарко і я. Але відповіді згори поки що немає.

Олена сказала, що бачила як вивезли шестерих поранених, четверо у важкому стані. Рясний обстріл волонтери перечекали у підвалі, а щойно трохи стрихло, добралися до блокпоста. Втім досі там перебувають і їх військовослужбовці не мають права пропустити без дозволу Києва. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харчовий конвой: волонтери із Заставни відправили бійцям 30 страв (ФОТО)

- Сказали, поки не закінчаться бої нас не можуть пустити. А у нас майже повна машина харчів, є ще іменні посилки. Ми завантажилися у Заставні, частину вже розвантажили і далі маємо розвезти на інші позиції. Дуже просимо оприлюднити цю інформацію, щоб допомогли нам та бійцям на передовій, - наголосила Олена.

Джерело: molbuk.ua 

ДОВІДКОВО:

Бойовики продовжують порушувати домовленості про припинення вогню в Донбасі. Зокрема, за минулу добу, 30 січня, вони 36 раз обстріляли опорні пункти сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку під гранатометний і кулеметний вогонь ворога потрапили зміцнення сил АТО в Опитному, Пісках, Троїцькому, Авдіївці, Луганському та Первомайську.

Крім того, близько 18:00 противник відкривав вогонь з 82 і 100-мм мінометів по опорного пункту українських військових Зайцево. Також з мінометів калібру 120-мм були обстріляні українські позиції в Майорську.

Також у штабі повідомили, що на Луганському напрямку опорний пункт в Трьохізбенці був обстріляний бойовиками з автоматичного гранатомета, а по позиціях в районі Станиці Луганської противник вів вогонь з 120-мм міномета.

У той же час на Маріупольському напрямку бойовики відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї по укріпленням сил АТО в Красногорівці та Новотроїцькому. По позиціях Збройних сил України в Широкіно бойовики застосували зенітну установку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в суботу, 30 січня, інтенсивність обстрілів бойовиками проросійських збройних формувань позицій українських військових дещо знизилася, з початку доби терористи 12 разів порушували режим тиші.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Відбій тривоги! Волонтерів, Слава БОГУ, пропустили через КПП.

avatar

Волонтер

31 січня 2016 00:37