Чернівецькі депутати перед закінченням каденції почали роздаровувати майно міської громади

Чернівецькі депутати перед закінченням каденції почали роздаровувати майно міської громади

01.07.2015, 18:21

На сесії Чернівецької міської ради депутати вирішили віддати “Льодовий майданчик” підприємцеві Павлу Польовому у приватну власність, а землю, на якій знаходиться “Майданчик” - в оренду. 

Таке рішення ухвалили депутати під час 65-ої сесії, що відбулася 25 червня. “За” проголосував 31 депутат із 39 присутніх. 

Голосуванню передували тривалі дискусії. 

Доповідач, В'ячеслав Кишлярук, наводив такі аргументи: “Власником “Льодового майданчика” є територіальна громада Чернівців. Тож, виходить, ми повинні доглядати цю будівлю. Та, скажіть, чи є у нас кошти на її утримання? Нехай краще цим займається інвестор, тобто Павло Польовий. Тим більше, що це було передбачено у договорі за 2007 рік”.

Підтримали доповідача й інші депутати. Серед них Дмитро Сірман: “Справді, прийняття такого рішення дасть змогу оформити договір оренди і принесе прибутки до міського бюджету”.

А от прокурор міста Олександр Кирик висловився проти: “Якщо депутати ухвалять таке рішення, цим самим вони підтвердять, що міська громада відмовляється від права власності на ділянку розміром 3488 метри квадратних. І також дасть можливість пану Польовому в майбутньому оформити право власності на цю землю. Тому прокуратура категорично проти. І якщо таке рішення буде прийняте, ми його оскаржуватимемо в суді”.

Втім, рішення все ж ухвалили. 

А мер Олексій Каспрук відреагував так: “Можливо, буде накладене вето. Адже ухвала такого рішення є підставою для звернення прокуратури до суду”. 

Кореспондентові molbuk.ua сьогодні, 1 липня, Олексій Каспрук повідомив, що своє рішення він оголосить до кінця тижня: 

"Ми ще вивчаємо документи. Будемо діяти в межах чинного законодавства. На прийняття рішення у мене ще є кілька днів. До кінця тижня я його повідомлю", - сказав мер.

- Новину про те, що мені надали право власності на “Льодовий майданчик”, я би назвав “12 років поневірянь і їх логічне завершення” або “Таки можна добитися правди і справедливості”, - коментує Павло Польовий. - Вважаю, що я багато зробив хорошого у сфері спорту не лише для Чернівців, а й для усієї України. Саме у Чернівцях першим в Україні з'явився каток під куполом. А вже потім такі катки виникли по всій країні.

За словами Павла Польового, за оренду землі, де знаходиться “Майданчик”, він буде сплачувати близько 15 тисяч гривень на місяць. Це майже 200 тисяч гривень на рік. 

Павло Польовий запевняє: нічого, окрім “Льодового майданчика”, на території, де він знаходиться, не буде. Про це підприємець готовий заявити привселюдно.

- А щоби місто спало спокійно, я погодився і підпишу договір без права викупу землі”, - додав підприємець. - Якщо ж мер накладе вето на рішення сесії або ж прокуратура оскаржуватиме це рішення у суді, я буду добиватися “Майданчика” будь-якими законними шляхами, бо це моя власність. Можливо, подам до суду.

molbuk.ua

1