Чернівецька ОДА  зі значним запізненням звернулася до ЦВК призначити перші вибори Новодністровської ОТГ

Чернівецька ОДА зі значним запізненням звернулася до ЦВК призначити перші вибори Новодністровської ОТГ

14.06.2017, 12:08

Про це повідомив колишній мер Новодністровська Руслан Панчишин. 

- Дивні процеси відбуваються навколо призначення виборів до Новодністровської ОТГ, - каже Руслан Панчишин. - Ще 14 березня 2017 року ВР України ухвалила законопроект N5520 який прибрав всі юридичні перепони для призначення цих виборів. Але вибори не призначають.

Від редакції додамо, що Президент України у встановлені законом строки підписав закон N5520 про добровільне об'єднання територіальних громад, які розташовані на територіях суміжних районів.

 - Мені набридло  чекати "з неба погоди" і я вирішив особисто звернутися до ЦВК, з'ясувати в чому проблема затримки, - продовдує Руслан Панчишин. -  Був здивований відповіддю,  яку отримав 26.05.2017 р.,  за підписом члена ЦВК О.Діденка. У документі  говориться, що ЦВК не має правових підстав для проведення виборів в Новодністровську. Таке враження, що член ЦВК не знайомий із законом N5520. - дивується Руслан Панчишин. 

Тому вирішив повторно звернутися до ЦВК з цього приводу. Цього разу отримав відповідь вже від заступника голови ЦВК А.Магери, яка здивували мене не менше. Виявляється, що  ЦВК тільки 29.05.2017 р. отримала звернення від Чернівецької ОДА щодо призначення виборів.  

Що ж виходить? Як тільки я почав цікавитися призначення виборів до Новодністровської ОТГ (з приводу чого отримав від ЦВК юридично неграмотну відповідь від 26.05.2017 року), ЦВК "оперативно" - аж 29.05.2017 року  - отримала відповідне  звернення від Чернівецької ОДА. Напевно збіг обставин, - іронізує Панчишин. - Буду звертатися до голови ЦВК щодо відповідності займаній посаді члена ЦВК О.Діденка!

Світлина від Panchyshyn Ruslan.

Світлина від Panchyshyn Ruslan.

Світлина від Panchyshyn Ruslan.

1