Чернівецька область розпочинає активну співпрацю з Товариством Червоного Хреста Австрії

Чернівецька область розпочинає активну співпрацю з Товариством Червоного Хреста Австрії

24.01.2019, 09:06

Передбачається активна взаємодіє з іноземними меценатами в напрямку розвитку донорства крові, а також паліативної та хоспісної допомоги

22 січня до Чернівецької області завітала делегація представників Товариства Червоного Хреста Австрії у складі голови делегації – керівника міжнародного відділу Товариства Червоного Хреста Австрії Вальтера Хайек, та представників іноземної організації Едуарда Трампуш, Йоганнеса Абеншперг-Траун та Хрісти Шімбьок. Разом з австрійською делегацією до Чернівецької області також приїхала перший заступник генерального директора Товариства Червоного Хреста України Лілія Білоус.

У Чернівецькій обласній державній адміністрації відбулась робоча зустріч австрійської делегації та представників обласної влади. У засіданні взяли участь: заступник голови Чернівецької ОДА Ігор Богатирець, керуючий справами Чернівецької обласної ради Микола Борець, народний депутат України Максим Бурбак, керівники профільних структурних підрозділів адміністрації, зокрема в. о. директора Департаменту охорони здоров’я Юрій Лесюк, а також Почесний консул Австрії у Чернівцях Сергій Осачук та голова Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста Мирослава Островецька.

Під час зустрічі її учасники обговорили основні напрямки співпраці та обміну досвідом, перспективу спільної діяльності та міжнародної співпраці, шляхи взаємодії тощо.

Л. Білоус підкреслила, що співпраця з Чернівецькою областю стане третім напрямком взаємодії Товариства Червоного Хреста Австрії з Україною. І, як відзначив Вальтер Хайек, полягатиме співпраця з Буковиною, насамперед, у діяльності медичної та соціальної сферах.

Зі свого боку Юрій Лесюк зосередив увагу на важливості даної співпраці та переймання досвіду в європейської країни.

– Чернівецька область має успішний досвід співпраці з іноземними організаціями Червоного Хреста, зокрема з французьким осередком, з яким співпрацювали в напрямку боротьби із соціальними хворобами – ВІЛ-інфекцією і туберкульозом. Зважаючи на високий рівень розвитку медицини в Австрії, сподіваємось на аналогічну активну підтримку та взаємодію у продовженні протидії ВІЛ-інфекції і туберкульозу, а також у напрямках розвитку паліативної та хоспісної допомоги, передусім щодо створення в області мобільних паліативних бригад, реформуванні трасфузіологічної служби та розвитку донорства крові, – додав Юрій Лесюк.

Щоб розпочати співпрацю якомога швидше та зробити її ефективною, у рамках візиту делегація червонохрестівців з Австрії ознайомляться з роботою двох обласних медичних установ Буковини – Чернівецького обласного центру служби крові та Лікарнею швидкої медичної допомоги.

Джерело: http://www.medcv.gov.ua/

1