Чернівецька область готова прийняти триста родин з Криму  (оновлено о 18.27)

Чернівецька область готова прийняти триста родин з Криму (оновлено о 18.27)

10.03.2014, 14:09

«Чернівецька обласна рада спільно з районними радами та Чернівецькою міською радою готова сприяти у прийнятті трьохсот сімей з Кримського півострова, які виявлять бажання приїхати на Буковину для тимчасового проживання у зв’язку зі складною політичною ситуацією в Автономній Республіці Крим», - про це йдеться у листі голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру на ім’я Міністра інфраструктури України Максима Бурбака. Про це BukNews повідомили у прес-службі Чернівецької обласної ради

Михайло Гайничеру запевнив, що Чернівецька обласна рада спільно з іншими установами та організаціями області подбає про створення умов для повноцінного перебування сімей кримчан на Буковині. Всім потребуючим буде надана належна медична допомога, а діти, які разом з батьками приїдуть на тимчасове проживання у Чернівецьку область, отримають можливість навчання у дошкільних та загальноосвітніх закладах області.

Тим часом, як повідомила BukNews чернівецька волонтерка Катерина Пономарьова (див. фото), у неї вже є список ста родин, які готові скористатися запрошенням і прийняти допомогу Буковини.

Для желающих покинуть Крым

0665761863 катя, 0665761862 леся, 0955832366 лиля, 0665758123 катя номера для крымчан, желающих временно выехать за пределы Крыма, помогите распространить информацию.

З цією метою в мерії було організовано зустріч волонтерів з представниками готельних підприємств Чернівців. Влада просить власників добровільно підтримати цей волонтерський почин і допомогти облаштувати гостей з Криму. Депутат Чернівецької міської ради Олексій Каспрук звернувся також до перевізників з закликом буде готовими за потреби забирати людей з-під кордону АРК і доправляти їх до Чернівців.  

Першу родину, яка прибуде в Чернівці сьогодні, 10 березня, розмістять в готелі "Буковина". За словами представника цього готелю ще 40 сімей можна розмістити в комплексі на Цецино. Потрібно буде лише забезпечити їх там харчуванням. 

Буковинські «батьківщинівці» готуються приймати кримчан, які цього потребують, у приватних оселях

Перемовини, що велися від початку військового конфлікту в Криму, з кримськими родинами, які потребують тимчасової зміни місця проживання у зв’язку з ускладненням політичної ситуації в АРК Крим, завершаться приїздом кримчан на Буковину.  Про це BukNews повідомили у прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина».

Сьогодні вранці обласна організація ВО «Батьківщина» отримала підтведження про намір трьох родин (три матері і семеро дітей) найближчими днями вирушити до Чернівців. Вони розташуються на Глибоччині у приватному будинку батьків голови облпарторганізації ВО «Батьківщина» Івана Мунтяна. Облаштування побуту ще 5-6 родин, які вже планують переїзд, але кількома днями пізніше, також бере на себе обласна «Батьківщина».

Наразі розглядається можливість їх транспортування з Криму чернівецькими автобусами, адже не всі мають змогу добратися до кінцевої точки зустрічі. Але це залежатиме від свободи пересування територією півострова.

Голова облпарторганізації ВО «Батьківщина» звертається до партійців, активістів, небайдужих буковинців, з проханням проявити притаманну нашим краянам гостинність, увійти в положення співвітчизників-кримчан, поставитися до чужої біди, як до власної. «Сьогоднішня ситуація в Криму – це Майдан, тільки інший. На Майдані були ті, хто творили стратегію, а були ті, хто виймали бруківку. І перемога була б неможлива без цих, з бруківкою. Так і зараз. Є влада, світові лідери, дипломати, а є ми з вами. Допомогу братам і сестрам з Криму можуть надавати не лише влада, туроператори, представники готельного бізнесу. Кожен з нас може долучитися до справжнього об’єднання України в єдиний народ. Прийнятий у домівку біженець стане братом, з яким потім поєднають зв’язки, міцніші за кровні. Кожен може зробити внесок у те, щоб стати нацією», - заявив Іван Мунтян.

1