Чернівецька обласна рада звернеться до Державної фіскальної служби України, щоб розібратися з податковою перевіркою ПАТ 'Чернівцігаз'

Чернівецька обласна рада звернеться до Державної фіскальної служби України, щоб розібратися з податковою перевіркою ПАТ "Чернівцігаз"

23.12.2014, 12:55

На черговій сесії Чернівецької обласної ради депутати прийняли рішення звернутися до Голови Державної фіскальної служби України із закликом розібратися в ситуації щодо нарахування газовикам додаткових податкових стягнень і штрафів на суму 37 мільйонів гривень. Також Рада підтримала звернення трудового колективу ПАТ «Чернівцігаз» до головного податківця України, яке під час засідання зачитав Голова правління підприємства Віктор Горда.

ПАТ «Чернівцігаз» продовжує оскаржувати рішення Державної податкової інспекції у м. Чернівці про стягнення з підприємства 37 млн. грн. додаткових податкових нарахувань та штрафів. Наразі податківці вирішили продовжити розгляд оскарження до 27 січня 2014 року. Разом з тим, на нещодавній прес-конференції заступник Начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Чернівецькій області Наталія Чернівчан підтвердила претензії податкових органів до газового підприємства Буковини, що може свідчити про незмінність попередніх результатів перевірки. На користь такого рішення говорить і відповідь очільника фіскальної служби Чернівецької області на звернення трудового колективу підприємства. В ній пан Сеничак ретельно пояснює процедуру та механізми оскарження рішень державних податкових органів. 

В свою чергу працівники ПАТ «Чернівцігаз» провели 16 грудня поточного року чергові Збори трудового колективу та ознайомились із відповіддю на свій запит начальника фіскальної служби. Також на Зборах було прийнято рішення звернутись до Голови Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса із закликом здійснити справедливий та неупереджений розгляд оскарження результатів перевірки ПАТ «Чернівцігаз» . 

Під час черговій сесії Чернівецької обласної ради, що відбулася 18 грудня, Голова правління підприємства Віктор Горда ознайомив присутніх у сесійній залі із зверненням трудового колективу. Депутати, в свою чергу, вирішили підтримати звернення газовиків, а також звернутися від імені обласної ради до головного податківця України з проханням розібратися в ситуації із перевіркою ПАТ «Чернівцігаз». 

 ДОВІДКА

Публічне акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ «Чернівцігаз» експлуатує 8,58 тис. км. газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 500 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є майже 224 тисячі сімей Чернівецької області та 4 тисячі підприємств, установ і організацій. ПАТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1500 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону. Протягом 2013 року воно перерахувало до бюджетів різних рівнів 34,9 млн. грн.

Про це повідомляє Андрій Семенович. Фахівець із зв’язків з громадськістю

 

Присутній на сесії обласної ради керівник ДФСУ в Чернівецькій області Михайло Сеничак прокоментував позицію очолюваної ним служби в питанні донарахування податків ПАТ «Чернівцігаз». Головний податківець Буковини взяв слово на сесії Чернівецької обласної ради після того, як з трибуни виступив керівник ПАТ «Чернівцігаз» Віктор Горда.  

Михайло Сеничак нагадав про те, що податки донараховано на користь громади.  А керівнику підприємства-монополіста порадив : податки треба платити незалежно від того, хто є власником фірми.

Якщо керівник прикривається колективом, то нехай скаже, яка зарплата у нього і у людей, які у нього працюють.  

А заодно розповість про те, яким чином газові мережі опинилися у них на балансі і на обслуговуванні.

Давайте проголосуємо за те, щоб правоохоронні органи підняли акти передачі газових мереж.

А заодно поцікавилися, коли їх передавали, то чи  компенсували якісь кошти людям, які вклали в мережі свої гроші.

Докладніше на відео.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Чому слуги народу не звертаються до керівництва країни з приводу прихватизації обленерго, а відстоюють інтереси прихватизаторів. Писалось що Сеничак вихованець наближених до ригів, але в цьому випадку він більший патріот ніж ті,які називають себе демократами.

avatar

Василь

23 грудня 2014 18:47