Чернівецька обласна рада не виконала жодного пункту із запропонованого громадськими активістами переліку

Чернівецька обласна рада не виконала жодного пункту із запропонованого громадськими активістами переліку

13.01.2015, 20:42

Про це на своїй сторінці у ФБ написав депутат Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк. Народний обранець підготував з цього приводу депутатський запит. 

Сьогодні зареєстрував депутатське звернення в Чернівецькій обласній раді щодо невідкладного реагування на звернення Громадської координаційної ради Євромайдану, ухвалене у сесійній залі облради 21 листопада 2014 р.  Не судіть, як то кажуть, мене строго... 

На жаль, на сьогоднішній день жоден пункт із запропонованого тоді активістами не виконаний, а інформація про хід виконання наразі не відома ані широкому загалу ані депутатам обласної ради, - написав депутат Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк.

- Можна багато речей спробувати пояснити.

Щось там є про комунальні підприємства на сайті облради,  юридична назва, кажуть. Так чому б не виставити всю інформацію (як проситься - план роботи, звіт, штат, бюджет і його виконання), якщо таке підприємство отримує хоча б 1 грн. з обласного бюджету.

Ну, не було вимоги подавати передвиборчі програми для кандидатів у депутати до місцевих рад, не зробили, хай оприлюднять 2 тези, що хотіли зробити у 2010-2014 рр. У кінці-кінців, можна ж звіти про роботу оприлюднити, як не особисті, то хоч фракції, партії.

Про поіменне голосування з подальшим оприлюдненням на сайті облради та громадські слухання як форма залучення громадськості до вироблення позицій та контролю навіть говорити не потрібно. Потрібен проект рішення і голоси "за" на черговій сесії.

От що не можу зрозуміти, так це формування певної вибірковості, коли одним громадським активістам, які голосно заявляють про свої вимоги (звернення, прохання, пропозиції т.д.) відповідають одразу і навіть (!!!) по суті (сила гучномовця, мабуть). А іншим активістам, більш "тендітним", "скромним" сьогодні, але зовсім іншим під час Євромайдану (чи, бува, хтось забув), але з не меншими ж обсягами прав, вмінь - можуть випадково забути.

Закликаю виправити це прикре, можливо, випадкове недоопрацювання, можливе від себе зробив.

Нам потрібна єдність поглядів та подальших дій! Над проектами рішень (де потрібно) попрацюємо спільно з апаратом облради, де проектів рішень не потрібно (достатньо усних розпоряджень керівництва облради), будемо чекати на результат.

Перепрошую, що повторююся, але сьогодні усім нам треба більше працювати заради відкритості органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, проведенні ширшого обговорення з громадськістю прийняття рішень та їх виконання.

Останній рік показав, що наші громадяни хочуть активно не тільки обговорювати, але і допомагати розбудовувати нашу країну. Прикладом цього може слугувати активна позиція студентства, волонтерських організацій, дієвих і уже досить ефективних мережевих груп, створених у соціальних мережах. Тож, до спільної праці! Написав депутат Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк.

1


КОМЕНТАРІ (3)

На фото ті самі активісти які мали те саме виконати! То так щоб люди розуміли

avatar

)))

13 січня 2015 18:54

Ось і обізвався "захисничок" маніліча. Пане павлюк, чому у вас така (видалено адміном) натура і така "витончена" спадкова лінія? 

avatar

Юрій

14 січня 2015 11:05

на відміну від вас, нешанований, позиція по Манілічу зрозуміла і публічно озвучена. З нормальними колегами готовий до дискусіі на сторінках Фейсбуку. З хворими невдахами сумнівного походження нехай говорить другий Юрій. Спільну мому знайдуть.

avatar

Відповідь

14 січня 2015 14:02