Чернівецька обласна рада не підтримала вимог активістів на заборону будівництва ГЕС на Дністрі

Чернівецька обласна рада не підтримала вимог активістів на заборону будівництва ГЕС на Дністрі

26.10.2018, 08:55

24 жовтня 2018 року представники екологічних організацій та громадських ініціатив пікетували Кабмін з вимогою відмовитися від будівництва нових гідроелектростанцій на Дністрі. 

Учасники акції передали урядовцям тисячі підписів українських громадян, обурених наміром уряду збудувати каскад із шести ГЕС у Дністровському каньйоні.

Активісти зазначають, що таке будівництво знищить унікальну природу Дністра і перетворить понад 200 кілометрів течії ріки в Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій областях на низку стоячих водойм, до того ж, енергетична ефективність такого проекту, за словами громадських діячів, є не значною. 

Ці вимоги підтримали місцеві громади, Тернопільська та Івано-Франківська обласні ради, учасники численних зустрічей під час громадського сплаву “Збережемо Дністер!”, форумів громадської взаємодії у Заліщиках та Чернівцях, громадські та екологічні організації України, тисячі мешканців міст і сіл обабіч Дністра.

А ось Чернівецька обласна рада таке звернення не підтримала.

Як повідомив у коментарі журналісту “Чернівці.Онлайн” голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, відповідний проект рішення було направлено на доопрацювання з метою розгляду на профільних комісіях обласної ради.

Після вивчення всіх обставин, всіх “за” і “проти”, цей проект рішення буде знову внесено на розгляд сесії.

“У п’ятницю, 26 жовтня 2018 року, відбудеться колегія Чернівецької обласної ради і там приймемо рішення”, – сказав Іван Мунтян.

Джерело: https://chernivtsi.online/archives/3480

1