Чернівецькі обласна рада і ОДА глибоко сумують з приводу смерті голови осередку Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих

Чернівецькі обласна рада і ОДА глибоко сумують з приводу смерті голови осередку Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих

10.07.2014, 18:50

Депутатський корпус, колегія та виконавчий апарат Чернівецької обласної ради глибоко сумують з приводу смерті багаторічної голови Чернівецького обласного осередку Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих, щирого патріота Буковинського краю Ірини Франківни ВОЙЦЕХІВСЬКОЇ.

Внаслідок тяжкої, тривалої хвороби відійшла у Вічність визначна громадська діячка, вірна донька України, яка пройшла гідний наслідування життєвий шлях, сповнений боротьби, переслідувань та поневірянь, самовідданої правозахисної, доброчинної та просвітницької діяльності.

У ці важкі для рідних, близьких, колег та однодумців покійної дні ми поділяємо почуття суму та скорботи від непоправної, тяжкої втрати. Світлий, добрий спомин про Ірину Франківну назавжди залишиться в серцях усіх, хто мав честь знати, любив та поважав цю високодостойну людину.

Джерело: Прес-служба облради

Сумна звістка  цими літніми днями облетіла всю нашу Буковину. Перестало битися серце великої української Патріотки, справжньої Буковинки та авторитетної громадської діячки, голови й засновниці Чернівецького обласного осередку політв'язнів та репресованих Ірини Франківни ВОЙЦЕХІВСЬКОЇ.

Ще зовсім недавно вона була серед нас, полум’яно, сумлінно та самовіддано здійснюючі свої громадські й людські обов’язки. Ми вчилися в неї любові до рідної землі, справедливої ненависті до ворогів України, ми набиралися в неї сил для майбутнього держави та наших дітей.

Вона була нашою совістю, нашою моральною опорою в непростий час. Але страшна хвороба, з якою Ірина Франківна мужньо боролася багато років, зробила свою чорну справу.

Вона не боялася хвороб, як ніколи не боялася  ворогів нашої рідної землі. В цьому головний урок та підсумок її непересічного життя -  разом з нею всі ми здолали страх.

Низький уклін Вам за це, шановна наша Ірина Франківно! Спочивайте з миром! Буковина ніколи не забуде Вас!

Спасибі Вам за те, чого навчили всіх нас…

Зі щирими співчуттями  до рідних і близьких  померлої.

Р. Ванзуряк, І. Рибак, Р. Марчук, О.Шкурідін, Ю.Івашин, М.Тимофійчук, О.Верига, Я.Когутяк, А.Павлюк, О.Палійчук, О.Андрієць, В.Китайгородська, О.Пуршага

11 липня в приміщенні Чернівецької обласної філармонії з 09.30 до 11.30 відбудеться прощання з Іриною Франківною Войцехівською.

О 12.00 у греко-католицькому Соборі Успіння Пресвятої Богородиці (вул. Руська, 28) відбудеться жалобна панахида, а о 13.30 на алеї Центрального кладовища м.Чернівці – поховання.

1