Чернівецька міськрада виграла суд у фірми, яка мала ремонтувати вулицю Хмельницького: буде новий тендер

Чернівецька міськрада виграла суд у фірми, яка мала ремонтувати вулицю Хмельницького: буде новий тендер

12.03.2015, 13:05

Господарський суд Чернівецької області відмовив у задоволенні позову ТОВ "Виробничо-будівельне підприємство "Укргазкомплект", яке вимагало від департаменту ЖКГ міської ради здійснити попередню оплату (авансовий платіж) в розмірі 15% для закупівлі будівельних матеріалів до початку виконання робіт з реконструкції дороги на вул. Б.Хмельницького. 

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Суд визнав, що перерахування підряднику авансового платежу в розмірі 15% річного ліміту асигнувань до початку виконання робіт в укладеному Договорі обумовлено сторонами як право замовника вчиняти такі дії, а не як його беспірний обов’язок. 

Увагу замовника суд звернув на той факт, що згідно Цивільного кодексу України підрядні робот для підрядника – це завжди роботи на власний ризик, вартість яких оплачується замовником у послідовності: "прийняти роботи та оплатити" за винятком, коли в договорі передбачено саме обов’язок замовника здійснити попередню оплату. У договорі, заключним з ТОВ "Виробничо-будівельне підприємство "Укргазкомплект", в числі обумовлених сторонами зобов’язань замовника, обов’язок щодо попередньої оплати вартості виконаних робіт відсутній. 

Тому суд у задоволені позову ТОВ "Виробничо-будівельне підприємство"Укргазкомплект" до департаменту ЖКГ міської ради відмовив і зобов’язав позивача сплатити судові витрати. 

Як відомо, підрядник подав у суд на міськраду, бо та розірвала угоду про ремонт вулиці Богдана Хмельницького. 

Новий тендер щодо визначення підприємства, яке ремонтуватиме вулицю Богдана Хмельницького у Чернівцях, оголосять 16 березня.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Після того, як міськрада виграла суд у фірми "Укргазкомплект", яка мала ремонтувати вулицю Богдана Хмельницького, але вчасно не розпочала роботи, мерія вирішила оголосити повторний тендер у понеділок, 16 березня.

Як відомо, столичне підприємство "Укргазкомплект" не розпочало вчасно ремонт вулиці Богдана Хмельницького, бо міськрада не виділила фірмі аванс на ці роботи. 

У січні мерія розірвала контракт з фірмою, проте підприємство вирішило судитися з міськрадою.

5 березня "Укргазкомплект" програв суд.  

Фото molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

І за моральні збитки мусить сплатити, через них люди роками чалапають по багнюці !

avatar

Василь

13 березня 2015 23:20