Чернівецька 'Калинка' підтримає «Євро-2012» свистками вартістю 110 грн. кожний

Чернівецька "Калинка" підтримає «Євро-2012» свистками вартістю 110 грн. кожний

09.12.2011, 01:08

Працівникам КП «Калинівський ринок» із посиланням на розпорядження керівництва і рамках акції з підтримки «Євро-2012» роздали... свистки і попередили, що їхню вартість – 110 грн. – з кожного стягнуть із зарплати, – повідомило bnbnews.com.ua джерело з числа працівників ринку. 

Кореспондент сайту з’ясував, що таких працівників на «Калинівському ринку» – 450. Життєвий досвід рекомендує скористатися звичайною арифметикою: 110 грн. Х 450 = 49 500 гривень. Така підтримка Європейському чемпіонату з футболу, який базуватиметься, зокрема, і в нашій країні, могла б виглядати навіть патріотично. Але «надто розумні й цікаві»» працівники ринку не полінувалися «полазити» в Інтернеті і не знайшли там жодних згадок про таку акцію на підтримку «Євро-2012».

Не менш цікавому кореспонденту розповіли, що свистки всі однакові, призначені для використання на спортивних змаганнях чи тренуваннях, виготовлені кустарним способом і не десь у Китаї чи Таїланді, а просто-таки тут, у Чернівцях.

Про фірму-виробника чи підприємця-розповсюджувача мимовільним покупцям нічого не повідомили. Яким чином придбання свистків може підтримати чемпіонат, теж не зрозуміло. Адже свистки дійсно роздали. Хіба що зазначена ціна настільки переважає їхню собівартість, що підприємцю ніщо не завадить перерахувати дещицю у фонд Чемпіонату, коли такий існує. Хоча у те, що наше «вистраждане» вітчизняне обійшлося хоча б на рівні китайського, віриться з трудом.

Не чіпатимемо навіть морального аспекту, коли підтримка будь-якої доброчинності – справа суто добровільна. Не чіпатимемо й матеріального: хто сумнівається, що віддати перед Новим Роком, коли заздалегідь прораховується стіл, ялинка й «під ялинку», десяту-дванадцяту частину місячного заробітку доволі скрутно!

Але щось (інтуїція, життєвий досвід?) підказує: доброчинністю тут і не пахне. Тобто облагодіяний однозначно буде підприємець – власник товару.

І велика вже цікавість виникає від таких запитань:

Чому саме цього підприємця вирішили на «Калинці» обгорнути такою турботою?

Чий це родич або добрий знайомий?

Або ще ближче: може, «свистковий бізнес» налагодив просто хтось із керівництва?

І що знають про цю акцію в міській раді, адже формально «Калинка» – муніципальна власність?

bnbnews знайшов лише одне застосування для отриманих свистків: скористатися ними на акціях протесту, скажімо, під будиночком адміністрації ринку в день отримання обрізаної зарплати.

Тож свистки «калинцівцям» уже завезли. До якої акції завезуть білок?


Джерело статті: bnbnews.com.ua