Чернівчанин показав, як комісія Середюка схитрувала, коли призначала керівні компанії замість ЖРЕПів, але депутатам до того байдуже

Чернівчанин показав, як комісія Середюка схитрувала, коли призначала керівні компанії замість ЖРЕПів, але депутатам до того байдуже

25.10.2018, 15:46

Володимир Штефюк детально вивчив конкурсну документацію, ретельно все порахував і знайшов кричуще порушення, яке вкотре ставить під сумнів перемогу в конкурсі керівних компаній, яким довірили обслуговувати сотні багатоповерхівок чернівчан.

 

Петицію чернівчан щодо "захоплення громадської власності" на сесії Чернівецької міської ради не підтримали

Один із ініціаторів петиції Володимир Штефюк заявив на сесії, що приватна компанія, яка виграла конкурс на обслуговування понад 400-т будинків у центрі міста, немає ані працівників, ні приміщення та відповідного обладнання. Тому мешканці припускають, що були порушення під час проведення конкурсу

"Компанія "Єврокомунбуд" не може вважатись такою, що виграла конкурс на обслуговування наших будинків. На комісію не були подані усі відповідні документи. На інформаційний запит у департаменті озвучили, що ця фірма була створена за два тижні до початку конкурсу. В них немає досвіду роботи, техніки.  Чому комісія не перевірила наявність персоналу. Ми вважаємо, що це рішення виконкому слід відмінити, призначити новий конкурс і провести його чесно і неупереджено. Ніхто не проти нових фірм, але це майже рейдерство – віддати новій фірмі без нульового досвіду 400 будинків в історичній частині міста. Створіть комісію, перевірте ці дані, але так не можна", - зазначив чернівчанин. 

Городяни непокояться, що приватні компанії, які виграли конкурс на обслуговування будинків у Чернівцях, встановлюватимуть тарифи за послуги навмання, вартість цих послуг буде набагато вищою, аніж у ЖРЕПів.

Заступник керівника департаменту ЖКГ міської ради Олександр Бурак відповів: " Інформація про порушення обрання управителів не відповідає дійсності.  Усі матеріали , які подані, вивчались  усіма членам комісії. На сьогодні жоден ЖРЕП не ліквідований. Департамент економіки виставить на конкурс передачу  деяких приміщень ЖРЕПів, які програли свій лот управителям, які його виграли.  Йдеться про зовсім невелику частину приміщень. Стосовно ціни, яку управителі виставляють мешканцям багатоквартирних будинків. Не ми її вигадували, вартість послуг затверджена постановою Уряду. З чим пов’язано, що у Чернівцях проводився конкурс? 2 роки було у власників багатоквартирних будинків на визначення управителів. Ми вимушені були провести конкурс у відповідності до діючого законодавства. У конкурсі перемогли чотири приватні компанії. Поруч із цим, жоден ЖРЕП у місті не ліквідовано."

Зрештою, депутати не підтримали петицію, у якій йшлось про відміну рішення виконкому щодо призначення приватних компаній на обслуговування багатоквартирних будинків. Чернівчанам порадили проводити збори та визначатись, хто буде доглядати за їхніми квартирами.

У департаменті житлово-комунального господарства заперечили інформацію екс-мера Олексія Каспрука про те, що не приймають протоколи жителів багатоповерхівок, які мають мають намір змінити приватних управителів будинків на ЖРЕПи.

Як повідомив на сесії міської ради заступник начальника департаменту ЖКГ Олександр Бурак, протоколи повернули лише кільком мешканцям через те, що вони були неправильно оформленими, пише molbuk.ua.

“Впродовж вересня-жовтня до департаменту ЖКГ на зберігання принесли 13 протоколів від мешканців багатоповерхівок, які хочуть змінити управителя. З них 9 протоколів прийняли. Вони були оформлені належним чином. 4 протоколи повернули на доопрацювання, а не повернули. Вони не були офрмлені за нормами”, - сказав Олександр Бурак. 

Також за інформацією Олександра Бурака у Чернівцях з 2,6 тисячі багатоповерхових будинків лише у ста будинках самостійно визначилися з управителями. Для всіх інших їх призначили на конкурсі, результати якого були схвалені виконкомом.

Джерело: http://acc.cv.ua/ , molbuk.ua

1