Чернівчани обурені непомірними боргами за газ, які нарахували за попередні роки

Чернівчани обурені непомірними боргами за газ, які нарахували за попередні роки

29.12.2018, 21:04

У Чернівцях домогосподарствам, які не об’єднані газовими лічильниками, надходять платіжки із непомірними боргами.

Так, користувач соціальної мережі Роман Пазюк опублікував на своїй сторінці скрін особистого кабінету на сайті “ЧернівціГаз”, де значиться, що на його особовому рахунку борг –  вартість природного газу в сумі 1783, 24 грн, що була неврахована в період дії норм, скасованих Урядом та судом.

“Норм споживання газу, що діяли у період 2014-2018 рр. скасовані Постановою КМУ від 28.03.2016 р. № 204 та рішенням Верховного уду від 27.11.2018 р. у справі №826/2507/18”, – йдеться у повідомленні “Чернівцігаз”.

Хоча, за словами Романа Пазюка, він справно сплачував за спожитий газ.

“Тобто, я справно завжди платив, а тепер маю борг понад 1700 грн, бо суд вирішив, що Кабмін був “неправий”? У когось є ще така проблема? Чи маємо ми це платити? Мені не треба “з розумінням ставимось” від цеї контори. Це їхні проблеми, а не мої. Чи я щось не так розумію?” – йдеться у дописі.

У коментарях люди активно обговорюють проблему, діляться власним досвідом.

Як зазначила користувачка Тетяна Губчак, її також повідомили про заборгованість.

“Коли подзвонила в горгаз у жовтні, то мені сказали, що це інформативно і не платити. А уже в листопаді – що треба заплатити!!!” – написала Тетяна Губчак.

Як раніше повідомлялося, народний депутат України Максим Бурбак неодноразово наголошував на тому, що люди, які отримують додаткові платіжки за газ, не повинні їх сплачувати, тому це чергова афера Фірташа.  

“У 204-му виборчому окрузі до мене звертаються люди з такою проблемою: газовий монополіст – облгаз Фірташа, нараховує домогосподарствам, не обладнаним лічильниками, додаткові рахунки. Ми це з вами проговорювали. Я раджу людям не платити, тому, що вважаю що це шахрайство з боку монополістів”, – зазначав Бурбак під час години запитань до Уряду.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підтвердив слова Максима Бурбака і додав, що уряд ініціював перевірки всіх облгазів на предмет дотримання законодавства.

Як відомо, 12 грудня Кабінет Міністрів схвалив рішення перевірити всі облгази в країні. Причиною перевірок в уряді називають “нарахування облгазами додаткових платежів” за спожитий населенням газ.

Фото ілюстртивне.

Джерело: https://tva.ua/2018/12/29/chernivchany-obureni-nepomirnymy-borhamy-za-haz-iaki-narakhuvaly-za-poperedni-roky/

1