Чернівчани на сесії протестували проти вирубки дерев біля аеропорту

Чернівчани на сесії протестували проти вирубки дерев біля аеропорту

29.01.2015, 16:21

Під час сесії Чернівецької міської ради мешканці вулиці Текстильників звернулися до депутатів із проханням уберегти зелені насадження в районі аеропорту Чернівців. 

Як повідомив голова Тресту зеленого господарства Олександр Брязкало, його підприємство у цих роботах не задіяно.

- Наскільки мені відомо, наразі земельна ділянка біля аеропорту наразі відведена під забудову. Трест зеленого господарства жодних робіт там не проводить. Нам не видавали відповідних ордерів. Наші працівники жодного дерева там не знесли, - заявив О. Брязкало.

За словами депутата Першотравневої районної ради Василя Шевкеника, парк є невід'ємною частиною аеропорту, існує понад 50 років та являє собою архітектурну пам'ятку.

- У зв'язку із цим виникає питання: як можна приватизувати цю землю? Це нонсенс. Ми вважаємо це незаконним. За нашими даними, відповідне рішення (про виділення ділянки парку під забудову) приймали ще 2011 року, а можливо і ще раніше, - заявив В. Шевкеник. - У зв'язку із цим громада вимагає скасувати акт виконавчого органу міської ради про знищення парку аеропорту, або створити мораторій на забудову на цій території будь-яких будинків.

За словами депутата райради, у мікрорайоні постійний інтенсивний транспортний рух. Тому дерева захищають від забруднення та створюють антишумовий екран, який захищає людей, особливо дітей.

- У майбутньому вирубка дерев може призвести до екологічної небезпеки для мешканців мікрорайону, - заявив В. Шевкеник.

Джерело: http://promin.cv.ua

На фото: Представники громади прийшли із плакатами до сесійної зали: "Зберегти неможливо знищити", "Прийшов час відроджувати. Досить знищувати".

1


КОМЕНТАРІ (1)

продажні сволочі може ще парк шевченка під збудову пустять

avatar

03 лютого 2015 00:40