Чернівчани крадуть 30 відсотків води  - 'Чернівціводоканал' підняв ціни

Чернівчани крадуть 30 відсотків води - "Чернівціводоканал" підняв ціни

02.07.2014, 01:40

З першого липня подорожчала вода у Чернівцях. Тепер городяни за один кубометр платитимуть на дві гривні більше - це майже 9 гривень. На комунальному підприємстві кажуть : змушені підвищити тариф через подорожчання палива і електроенергії. Додають: в нових розцінках закладені витрати Водоканалу на утримання підприємства.

Під час  програми «Суть речей» на радіо Станція 103.2 ФМ від 26 червня ведуча запитала запрошеного гостя - Чернівецького міського голову Олексія Каспрука про стан справ на водоканалі:

 

Ведуча: які плани роботи щодо збиткового водоканалу?

Олексій Каспрук: на водоканалі треба вирішити дві ключові проблеми. Це реконструкція мереж, але слава Богу, що зрушилось з місця питання фінансування – ми вже отримали державні гарантії і Німецький державний банк готовий профінансувати ці роботи у розмірі більше 17 мільйонів євро. Як воно технічно буде відбуватись у цей складний час мені важко сказати, коли будуть перші конкретні кроки – я обов’язково повідомлю про це. І друге – це боротьба з крадіжками води, тому що при нормативних втратах 30%, водоканал втрачає понад 60% води, тобто 30% води фактично крадеться. Можна було б списувати на якісь втрати, про прориви, але так званий баланс води: скільки води в об’ємі зайшло в місто і скільки вийшло через каналізацію – він тотожний, тобто це означає, що воду просто не обліковують так, як треба.

1


КОМЕНТАРІ (5)

Цю байку розповідав слово у слово Федорук Який "Німецький державний банк" ? Це блеф. А чому підвищення тарифів відбулось без публічного обговорення?

avatar

Крант

02 липня 2014 12:56

 

 

avatar

02 липня 2014 13:32

Ремонт вулиці  Б.Хмельницького обіцяє бути нескінченним!!!Знову починають рити ями,для вкладання труб і колодців,які потім збираються засипати щебенем!Люди в шоці  від  такої дурної роботи.Все, що вони вкладуть, позабиває цим камінням!Після цих робіт треба одразу вкладати БРУКІВКУ!!!Але для такої важливої вулиці Б.Хмельницького,яка розвантажить  частково Головну-грошей нема,бо з неї не заробиш,а для «життєво важливих» розважальних проектів як «Містечко майстрів» та інш.-реальні  мільйони!!!Коли буде така влада,яка зробить щось для людей,а не буде перейматися тільки  своїми кишенями?

avatar

02 липня 2014 13:33

  НЕВІРНО ВТРАТИ ВОДИ СКЛАДАЮТЬ РЕАЛЬНО 75% ЛИШЕ МІЖ СТ ШУБРАНЕЦЬ І РОГІЗНОЮ НА ПОЛІ БІЛЬШЕ ТРЬОХ РОКІВ ІЗ ТРУБИ ТИСЯЧКИ НА ПОЛЕ ВИТІКАЕ ТИСЯЧІ КУБІВ ВОД ТАМ ШТУЧНЕ ОЗЕРО  ТРУБИ ЯКІ В 2009 РОЦІ МАЛИ МІНЯТИСЬ ІЗ ОЧИСНИХ НЕДОБУДОВИ АНДРУЩАК З БОДНАРЕМ ЗДАЛИ НА МЕТАЛАЛОМ І ГРОШЕЙ БІЛЬШЕ ДВУХ МІЛІОНІВ В КАССУ НЕПОСТУПИЛО І ТАКА ВСЯ ГНИЛА МЕРЕЖА А МІСЬКОГО ГОЛОВУ БОДНАРЬ ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР РАЗОМ ІЗ АНДУЩАКОМ ДУРЯТЬ НЕГАЙНО ПОМІНЯТИ КЕРІВНИЦТВО ВОДОКАНАЛУ

avatar

ВАСИЛЬ

02 липня 2014 14:59

От наглота! Дуже просто назвати Чернівчан крадіями і списати на це свою неспроможність і некомпетентність в керуванні водоканалом. ПЕРЕСТАНЬТЕ ЗАБИВАТИ В ТРУБИ ДЕРЕВЯНІ ЧОПКИ!!!

avatar

Чернівчанин

02 липня 2014 17:04