Чернівчанка розповіла, як політики використовують проблеми людей  задля брудного піару проти Каспрука

Чернівчанка розповіла, як політики використовують проблеми людей задля брудного піару проти Каспрука

17.08.2017, 15:14
Чернівчанка Ніна Березовська прокоментувала неправдиві повідомлення про Чернівецького міського голову, які з'явилися у деяких чернівецьких ЗМІ.  

Зазвичай рідко залишаю коменти стосовно дій кого би то не було, хронічно не виношу відсутність гармонії в стосунках між людьми, ким би вони не доводились. Чи то знайомі, чи колеги, чи випадкові зустрічні, чи охочі до спілкування в соціальних мережах… Проте даний випадок – це оклик душі на таку кричущу несправедливість. Як представник відділу звернень, буваю присутньою на прийомах міського голови Олексія Каспрука, і той «знаменний» понеділок, напевно, залишиться в пам’яті надовго.

- Розпочався прийом ДУЖЕ неспокійно. Неспокійно – саме завдяки групі з трьох людей - прізвищ називати не буду, звісно, - літньої жінки з відео, яка так емоційно розказувала про «поганого мера», її напарниці, що на початку поводилась більш-менш стримано, і чоловіка, який увірвався в кабінет перед чергою інших людей, і розпочав ображати усіх, хто в ньому знаходився. Намагалися з Аліною Діонісівною , яка має великий досвід такої роботи, і як радник на громадських засадах, допомагає відділу звернень технічно та мудрою порадою організовувати прийоми громадян, заспокоїти заявників, однак потрапили, м’яко кажучи, «під роздачу».

- Ця трійця громадян поводилася некоректно, вимагала терміново дати номер мобільного телефону мера ще до початку прийому, принести усім в зал води, хоча куллер з питною водою і одноразовими стаканчиками стоїть за два кроки від залу і ніхто з інших відвідувачів пити не просив. Усе це супроводжувалася криками, нервовою жестикуляцією, що збентежило інших громадян, які прийшли на прийом до міського голови. Потім дійшла черга до цукерок, які завжди стоять на столі під час прийому (купуємо їх з власної ініціативи, щоб хоч якось розрадити діток, поки їх мама, батько чи бабуся спілкуються з міським головою про проблеми, а інколи ці цукерки стають у пригоді і для літніх людей, які хвилюються і не можуть одразу зосередитися на викладенні проблеми). Такий шквал негативних емоцій цукерки викликали вперше, і досі не можу зрозуміти чому так сталося.

- Чому посипалися звинувачення на адресу міського голови, більшість з яких взагалі були не лише огульними, а й далекими від адекватності. У таких ситуаціях завжди допомагала мінеральна водичка, заспокійливі ліки, які завжди є під рукою в аптечці на прийомі у міського голови. Цього разу жодна спроба заспокоїти не допомагала, навіть втручання інших громадян, які почали нам співчувати, не мали результату. Можливо, що така реакція була викликана тим, що міський голова затримався на прес-конференції. На момент початку прийому всіх вже трусило. З Аліною Діонісівною мовчки ковтали чергові агресивні випади та звинувачення типу «ви усі брехуни» і «ви у всьому винні», намагалися триматися себе в руках, дотримуватися службової етики …

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звинувачення "Чернівці Таймс" на адресу міського голови - це поза межами журналістики": радниця міського голови розповіла, як Каспрук приймає громадян

 - Коли розпочався прийом, були озвучені взагалі абсурдні речі. Літня жінка - зірка інтерв’ю - почала кричати, що Сталін і Гітлер травили людей, і сьогодні на вулиці Щербанюка газами навмисне травить людей Каспрук !!! Усю оповідь міський голова вислухав мовчки, жодного разу не перебивши, і навіть я отримала зауваження, коли спробувала зупинити цей абсурдний спіч…

- Олексій Павлович лише в кінці уточнив окремі аспекти, що мали конкретний зміст, надав завдання у цих питаннях уважно розібратися. Судячи з того, що відповідь вже готова – особисто проконтролював, як завжди він робить, якщо проблема підвищеної важливості або є в чомусь сумнів … І після цього я чую – «що він жує жуйку»????? До речі, ці троє громадян на завершення прийому подякували Олексію Каспруку, висловили сподівання на допомогу... І вже через кілька хвилин отакий запис, про те, який «Каспрук - не мер»????!!!

 - Однак Бог Суддя, стикалась з такими випадками не раз… І так образливо до сліз, проте завжди роблю поправку. Поправку на вік, - а вік поважний, поправку на стан психіки - можливо в результаті непростих життєвих ситуацій, в тому числі матеріальної скрути, адже наскільки зараз важко жити пенсіонерам! Знаю, бо маю стареньких батьків. Саме спогад про них допомагає мені все прощати … Вчимося у таких ситуаціях витримки, мудрості, зваженості і толерантності у нашого мера .

- А ось «операторів» цього відео зрозуміти не можу. Ніколи не зрозумію. Невже політична недуга така гостра, що ось так, запросто, можна використовувати цих людей задля брудного піару??? Чомусь «інтерв’ю» не взяли ні в наступних, ні в попередніх відвідувачів, хто був в той день на прийомі у мера…. Доприкладу жінка, яка все життя провела на сцені, і потрапила в жахливі фінансові умови, бо живе на мінімальну пенсію… говорила про наболіле, і дякувала Олексію Каспруку і за витримку, і за роботу… І таких випадків набагато більше, що радує… Бо саме заради цих людей, які отримують допомогу, підказку, підтримку, виходять усміхнені, - і має сенс подібна робота.

- Особисто вважаю, що ми не маємо права судити, кого би то не було. Дуже обережно треба ставитись до будь-якої інформації. Часом можна ступити в калюжу з брудом лише кінчиком ноги, і провалитись цілком, не побачивши глибини…. Кажуть, що ідеальне співвідношення добра і зла – 68 на 32%. Дуже хочу вірити, що так воно і є, і у наших чернівчан стане здорового глузду відрізнити перше від другого.

Ніна Березовська 

Фото Чернівці Таймс

1


КОМЕНТАРІ (4)

так вона же працівник міської ради.ви дурні геть?? як по інакшому вона би могла коментувати?вона залежить від каспрука!!!

avatar

юра

17 серпня 2017 15:44

Остатки партии регионов сбившись в партию " Рідне місто"не дают и не дадут работать городскому совету. Потому, что присутствие их во власти єто раздел земли и перепродажа её. Они уже всё прихватили рынки, гостинницы, рестораны. И такой лакомый кусок просто так они не отдадут. Это "дети" Януковича. Их надо гнть из городскогог совета и не в коем случае за них не голосовать

avatar

Сергей

17 серпня 2017 16:27

Завжди були різні погляди. Різні люди. Федорук - (Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.)керував містом 17 років, були риги, а тепер - безлад. Бо забули про громаду всі. А меру не личіть бути таким категоричним

avatar

Цептер

18 серпня 2017 14:58

avatar

НИНА ФЕЛИКСОВНА СИВИЦКАЯ

19 серпня 2017 08:01