Чернівчан запрошують на прибирання могил героїв Першої світової війни

Чернівчан запрошують на прибирання могил героїв Першої світової війни

08.04.2014, 17:06

11 квітня 2014 р. в рамках весняної «Толоки» з ініціативи Громадського комітету з догляду за українськими історичними похованнями на Садгірському центральному кладовищі відбудеться щорічна акція «Упорядкуємо пам'ять та пам’ятки!».

В рамках заходу представники громадських організацій, депутати Садгірської районної та Чернівецької міської рад, учні та учителі Садгірських навчальних закладів приберуть та упорядкують могили похованих в Садгорі діячів буковинської історії та культури. Особливу увагу учасники цьогорічної акції «Упорядкуємо пам’ять і пам’ятки» приділять пам’яткам, присвяченим героям Першої світової війни, столітній ювілей якої відзначатимемо восени.

Садгірський центральний цвинтар вже традиційно стає об’єктом проведення акції Громадського комітету з догляду за українськими історичними похованнями. Завдяки зусиллям громадськості в минулі роки було приведено в порядок ряд занедбаних могил, привернуто увагу влади до проблем зі збереженням нашої історичної спадщини.

Тож запрошуємо представників громадських організацій, політичних партій, підприємств та установ, всі патріотів рідного міста долучитися до акції!

Також запрошуємо представників засобів масової інформації до висвітлення події.

Заздалегідь вдячні за співпрацю.

Місце проведення акції: Центральне Садгірське кладовище (вул. Я. Налєпки).

Час та місце зібрання: о 14.00 год., біля центрального входу.

 Громадський комітет з догляду за українськими історичними похованнями

1